SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mucizeyi gerçekleştirdik! Euro 2016'dayız

A Milliler, Euro 2016 Fransa yolunda gruptaki son maçında İzlanda ile karşı karşıya geldi. Mücadele 1-0 galibiyetimizle sona erdi ve Milliler grupta en iyi üçüncü olarak Avrupa Şampiyonası vizesini aldı. Bu vizeyi almamızda Kazakistan ve Çek Cumhuriyeti'nin galibiyetleri büyük etken oldu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

TÜRKİYE 1 - 0 İZLANDA

STAT: Torku Arena (Konya)
HAKEMLER: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener, Serdar, Hakan, Caner, Selçuk, Ozan, Oğuzhan (Dk.62 Gökhan Töre), Volkan Şen (Dk.75 Umut), Hakan (Dk.72 Cenk Tosun), Arda Turan.
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

İZLANDA: Kristinsson, Saevarsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Skulason, Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Gunnarsson, Bödvarsson(Dk. 82 Kjartansson), Bjarnason, Sighthorsson(Dk. 88 Finnbogason)
TEKNİK DİREKTÖR: Lars Lagerbäck

GOL: Dk.89 Selçuk (Türkiye)
SARI KARTLAR: Cenk Tosun (Türkiye), Gudmundsson (İzlanda)
KIRMIZI KART: Dk.78 Gökhan Töre (Türkiye)

Euro 2016 Fransa biletini almamız için 1 puanın yeterli olması Ay-yıldızlılar'ın karşılaşmaya hücum yapmak yerinde daha kontrollü başlamasına neden oldu. Millilerin mücadeleye forvetsiz çıkması, orta alanı kalabalık tutması İzlanda'nın hızlı ataklar yapmasını engelledi.

İlk tehlike Ay-Yıldızlı ekibimizden geldi. 3.dakikada İzlanda ceza alanında topla buluşan Ozan Tufan kaleyi yokladı, ancak savunmaya çarpıp tehlike bölgesinden uzaklaştı.

Maçta 12 dakikadası geride kalırken İzlanda daha çok topla oynayan taraftı. Biz ise daha dengeli ve sabırlı bir şekilde İzlanda hücumlarında kaptığımız toplarla atak girişimlerinde bulunma çabasındaydık.

[Maçtan kareler![Türkiye - İzlanda maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2124393/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/turkiye-izlanda-macindan-kareler-155186-myspor)

18.dakikada Oğuzhan ile gole çok yaklaştık. Sağ kanattan Şener'in yaptığı ortada ceza sahası içerisinde Ozan topla buluştu, yay üzerinde buluna Oğuzhan'a pasını aktardı, genç yıldızın şutu çok az fakla dışarı çıktı.

Bu atağın bir dakika sonrasında sol kanattan yine Ozan ile tehlikeli geldik. Ozan'ın ceza sahası çizgisinde sol çaprazda boş durumda Caner'i gördü fakat bu pozisyonu da değerlendiremedik.

26.dakikada Oğuzhan Özyakup rakip yarı alandan taşıdığı topla ceza sahasına kadar girdi. Pasında Hakan Çalhanoğlu çarpazdan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yıldız futbolcu açısını kaybedip topu içeri kesti ama savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

İzlanda kalesini 29.dakikada bir kez daha yokladık. Hakan'ın ortasında savunmadan seken topa Volkan Şen gelişine vurdu ama bu şut az farkla yandan auta gitti.

30 ile 45. dakikalar arasında maçın başındaki tempoya dönen Ay-yıldızlılar, Hollanda'dan gelen Çek Cumhuriyeti golleri ile biraz daha rahatladı.

İlk yarı itibariyle topa daha fazla hakim olan taraf Türkiye, ancak sahada gerçek bir forvet olmaması rakip ceza sahasında çoğalmamızı engelledi. Oyuncular alışkanlıkları gereği ceza sahası çevresinde sürekli pas yaptı ancak gol bölgesinde olgun atak geliştiremedik.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda ilk tehlike İzlanda'dan geldi. 47. dakikada Gudmundsson'un sol kanattan yaptığı ortada Serdar Aziz ters bir vuruş yaptı, neredeyse kaleye gidecek olan top az farkla kornere çıktı ve büyük bir tehlike atlattık.

Karşılaşmanın 60.dakikası geride kalırken tempo son derece düşüktü. Her iki takımda kontrollü oyunu tercih ederken, Ay-yıldızlılar rakip yarı alanda çoğalmakta güçlük çekti.

Çek Cumhuriyeti'nin Hollanda karşısında önde olması, Kazakistan'ın da Letonya karşısında golü bulması Milli Takım'a şampiyonaya doğrudan katılmak için 1 golün yetmesi anlamına geliyordu. Ay- yıldızlılar 70.dakika itibariyle tempoyu iyice artırdı.

73.dakikada İzlanda tehlikeli geldi. Sağ kanattan yapılan ortaya Glyfi kafayla vuruşuna yaptı, top az farkla yandan dışarı gitti.

78.dakikada orta alanda topu kaybeden Gökhan Töre, Dadi Bödvarsson'a yaptığı sert hareketin ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Ve aranan gol, beklenen gol 89. dakikada Selçuk'un ayağından geldi. Yıldız futbolcunun frikiğiyle karşılaşmada 1-0 öne geçtik.

Son nefeste gelen bu gol Fransa vizesi anlamına geliyordu. Mücadelede başka gol olmadı ve Milli takım Euro 2016 biletini kazandı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler