SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye - İzlanda (CANLI)

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu'nda Türkiye, son hafta maçında İzlanda'yı konuk edecek.

TÜRKİYE - İZLANDA

STAT: Torku Arena (Konya)
HAKEMLER: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)
SAAT: 21.45
YAYIN: Show TV ve MYNET Canlı Anlatım

11'LER

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener, Serdar, Hakan, Caner, Selçuk, Ozan, Oğuzhan, Volkan Şen, Hakan, Arda Turan.

İZLANDA: Kristinsson, Saevarsson, Ragner, Arnason, Skulason, Gudmundsson, Gunnarsson, Gylfi, Bjarnason; Sigthórsson, Finnbogason.

YENİLMEZSEK ÜÇÜNCÜYÜZ

Bu gece İzlanda’ya kaybetmezsek, Hollanda Çek Cumhuriyeti’ni yense bile biz üçüncü oluyoruz çünkü puan eşitliğinde ikili averajdaki üstünlükle Portakallar’ı geride bırakıyoruz. EURO-2016 için play-off bile oynayamadığımız tek olasılık İzlanda’ya yenilmemiz ve Hollanda’nın kazanması.

GALİBİYET ÇOK DEĞERLİ

Beraberlik bile play-off’u garantilememizi sağlasa da, İzlanda karşısında alınacak bir galibiyet çok değerli. Çünkü bu maçı kazanırsak en iyi üçüncü olma olasılığımız doğuyor. Dün İspanya’ya yenilen Ukrayna 6 takımlı gruplarda sonuncularla oynanan maçların puanlarının taşınmadığı “Üçüncüler Sıralaması”na 13 puanla geldi. Macaristan’ın 15 puanı var. Grubumuzdaki sıralama son gün değişmezse Türkiye kazansa bile bu sıralamaya 12 puan taşıyabilecek. Ama Kazakistan, Letonya’yı yener ve böylece Letonya sonuncu olursa bizim iki galibiyetimiz değil, iki beraberliğimiz devre dışı kalacak. Ve 16 puanla en iyi üçüncü olarak play-off oynamadan finallere gideceğiz.

İzlanda’yı yenersek, finallerin kurasına da 4 yerine, 3. torbadan girebiliriz. Bugünkü 3 puanla UEFA Milli Takımlar sıralamasında İzlanda, Galler, Arnavutluk ve Kuzey İrlanda’yı geçeceğiz. Play-off oynayacak İrlanda, Norveç, Slovenya, İsrail/Kıbrıs RK’nin de (play-off’taki performanslarına bağlı olarak) puan olarak altımızda kalma ihtimalleri var.

PLAY-OFF’TA NASIL SERİBAŞI OLURUZ?

Play-off’a girersek, Macaristan en iyi üçüncü olarak doğrudan finallere gidiyor. Play-off’a kalması garanti olan ülkeler şöyle: Ukrayna, İrlanda, Slovenya, İsveç, Danimarka. B Grubu’ndan Bosna, İsrail veya Kıbrıs RK; H Grubu’ndan Hırvatistan veya Norveç gelecek. Bu takımlardan Ukrayna, İsveç ve Danimarka’yı İzlanda’yı yensek de geçemiyoruz. Hırvatistan ve Bosna’yı da öyle... Son maçta üç puan alırsak İrlanda’yı geçiyoruz. Dolayısıyla play-off’ta seribaşı olmamız için B Grubu’nda Bosna üçüncü olmayacak; H Grubu’nda Hırvatistan Norveç’i geçecek; biz de İzlanda’yı yeneceğiz.

İZLANDA'YA ŞANSIMIZ TUTMUYOR

A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu'ndaki 10. ve son maçında bu akşamki rakibi İzlanda'ya şansı tutmuyor.

Beraberlik halinde bile, Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti karşısında alacağı sonucu beklemeksizin Fransa'da gelecek yaz düzenlenecek finallere katılabilmek için play-off bileti alacak ay-yıldızlı ekip, İzlanda ile 9. kez karşı karşıya gelecek.

Kötü başladığı elemelerde son maçlardaki performansıyla üçüncülüğe yerleşen Türkiye, Konya Büyükşehir Torku Arena'da ağırlayacağı rakibiyle daha önce 8 maç yaptı, sadece birini kazanabildi.

Milliler, 7'si resmi, biri özel olmak üzere yaptıkları 8 maçta 5 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı, bir kez kazanabildi, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Beşi İzlanda'da, üçü Türkiye'de oynanan bu maçlarda İzlanda'nın attığı 16 gole, Türkiye 9 golle yanıt verdi. EURO 2016 Elemeleri'nde Reykjavik'te yapılan maçı ev sahibi ekip 3-0 kazandı.

İLK RANDEVU 1980'DE

İlk olarak 24 Eylül 1980'de 1982 Dünya Kupası Elemeleri'nde İzmir'de karşı karşıya gelen iki ülke A milli takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu karşılaşmada millilerin tek golünü, bu akşam ki maçta Türk Milli Takımı'nın başında sahaya çıkacak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim penaltıdan attı.

Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de 1990 Dünya Kupası Elemeleri'nde rakibiyle 1-1 berabere kalıp, rövanşı da 2-1 yitirdi.1991'de yapılan özel maçta İzlanda 5-1 gibi açık farklı skorla galip geldi. İzlanda ve Türkiye 1994'te 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde eşleşti. İlk maçı 5-0 kazanan milliler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı. İki ülke milli takımları son olarak EURO 2016 Elemeleri'nde 9 Eylül 2014'te Reykjavik'te karşılaştı ve maçı ev sahibi 3-0 kazandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler