SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Kupası için kura zamanı!

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nin kura çekimi kupaya da ev sahipliği yapacak Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki Konstantin Sarayı'nda yapıldı. Türkiye, 5 takımdan oluşan I Grubu'na düşerken rakipleri Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya oldu.

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde oynanacak olan eleme gruplarının kuraları St Petersburg'da çekiliyor. Antalyaspor'un Kamerunlu yıldız futbolcusu Samuel Eto'o da kurayı çeken isimler arasında yer aldı.

Türkiye 4. torbada

Turnuvanın ev sahibi Rusya'nın direkt olarak yer alacağı finallerde Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası için Avrupa eleme grupları kura çekimine uzun bir aradan sonra 4. torbadan katılacak.

Avrupa elemelerinde Rusya dışındaki 52 ülke ise 6 takımlı 7 grup ile 5 takımlı 2 grup olmak üzere toplam 9 gruba ayrılacak. İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda 6’şar takımdan oluşan gruplarda yer alacak. Ev sahibi Rusya, kupaya hazırlık aşamasında I Grubu'na düşecek takımlarla hazırlık maçlarına çıkacak.

Avrupa Elemeleri'ne 52 ülke katılıyor

Toplam 52 ülkenin mücadele edeceği 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde gruplarını ilk sırada bitiren 9 takım finallere yükselecek. Elemelerdeki en iyi 8 grup ikincisinin ikili olarak eşleşeceği play-off maçları sonunda ise 4 takım daha finallere katılmaya hak kazanacak. Play-off karşılaşmaları 2017 yılının kasım ayında oynanacak. Grup elemeleri 4 Eylül 2016-10 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak.

İŞTE GRUPLAR

A Grubu: İsveç, Bulgaristan, Belarus, Lüksemburg

B Grubu: Macaristan, Faroe Adaları, Letonya, Andorra

C Grubu: Kuzey İrlanda, Norveç, Azerbaycan, San Marino

D Grubu: Sırbistan, İrlanda Cumhuriyeti, Moldova, Gürcistan

E Grubu: Polonya, Karadağ, Ermenistan, Kazakistan

F Grubu: İskoçya, Slovenya, Litvanya, Malta

G Grubu: Arnavutluk, İsrail, Makedonya, Liechtenstein

H Grubu: Bosna Hersek, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Estonya

I Grubu: İzlanda, Ukrayna, TÜRKİYE, Finalnadiya, Hırvatistan

AFRİKA KITASI KURA ÇEKİMİ YAPILDI
Kura çekimi Afrika kıtası ülkerleri ile başladı. Afrika kıtası ülkelerinin kura çekimini Afrika'nın ve Kamerun'un efsane ismi Antalyasporlu Eto'o ve Rusya'nın efsane kalecilerinden Dasiev yaptı.

Kura çekimi sonrasında Afrika kıtasında ilk tur eşleşmeleri şu şekilde oluştu;

İlk turdan gelecek takımlarla beraber Afrika kıtası 2. tur eşleşmeleri ise şu şekilde;

KUZEY VE ORTA AMERİKA İLE KARAYİPLER KURA ÇEKİMİ
Afrika kıtası kuraları sonrasında sıra Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler için kura çekimine geldi. Bu kura çekimini İtalyanların efsane defans oyuncusu Fabio Cannavaro yapıyor.

Kura çekimi sonrasında ilk tur eşleşmeleri şu şekilde oluştu;

Kura çekimi sonrasında ilk turdan gelecek galip takımlarla beraber gruplar şu şekilde oluşacak;

OKYANUSYA KURA ÇEKİMİ YAPILDI
Okyanusya için yapılan kura çekimi sonrasında gruplar şu şekilde oluştu;


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler