SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tolgay Arslan'a A Milli Takım şoku

Hamburg'tan 450 bin avro karşılığında transfer edilen ve Beşiktaş'tan yıllık 1.3 milyon avro alan Tolgay Arslan, siyah-beyazlı takımın Trabzonspor karşısında oynadığı futbolla da taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

Ara transfer döneminde Trabzonspor ile Beşiktaş arasında büyük bir transfer krizine neden olan Tolgay Arslan, siyah-beyazlı forma altında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

TOLGAY, MİLLİ TAKIM FORMASINI GİYEMEZ

Tolgay Arslan'ın müthiş performans "A Milli Takım" konusu da yeniden gündeme getirdi. Futbol otoritelerinin büyük bir kısmı Tolgay Arslan'ın Fatih Terim tarafından kesin olarak A Milli Takım'a çağrılması gerektiği yönünde yorumlarda bulunurken, şok bir detay ortaya çıktı; Tolgay Arslan, A Milli Takım formasını giyemez!

İŞTE FIFA TALİMATLARI...

FIFA talimatlarına göre, bir oyuncu A Milli Takım tercihi yapmadıktan sonra 21 yaşına kadar milli takım tercihini yapabiliyor ve bir kez milli takım değiştiren bir futbolcu, ikinci kez milli takım değiştiremiyor. 2009'da U17 Türk Milli Takımı'nın formasını giyen Tolgay Arslan, 2012'de de ise tercihini Alman Milli Takımı'ndan yana kullanmış ve U21 Alman Milli Takımı'nın formasını terletmişti (İlk maçını Türkiye'ye karşı oynamıştı - 14 Kasım 2012). Bir kez milli takım tercihini değiştiren Tolgay Arslan'ın bir kez daha milli takım tercihini değiştirme şansı bulunmuyor.

FIFA yönetmeliğinde yer alan ilgili madde şu şekilde;

"Kriterleri yerine getiren herhangi bir futbolcu, oynamaya hak kazandığı federasyonu değiştirmek için yalnızca bir defaya mahsus talepte bulunabilir. Eğer bir futbolcu daha önceden bir FIFA şampiyonasının ön elemesi, kıtalararası şampiyona veya Olimpiyat turnuvalarındaki bir maçta oynamış ise, bu müsabakalar esnasında kendisinin federasyon değiştirmesine izin verilmez."

FATİH TERİM'E MESAJI YOLLAMIŞTI AMA...

Kısa bir süre önce "Neden Almanya'yı seçtin?" sorusuna, “Türkiye'den A Milli Takımı için teklif gelmedi, gelirse seve seve kabul ederim" ifadelerini kullanan Tolgay Arslan'ın FIFA talimatlarından haberi olmadan böyle bir açıklama yaptığı öğrenildi.

BİR HAYALİ DE VODAFONE ARENA!

Öte yandan Tolgay Arslan, A Milli Takım'ın yanı sıra en büyük hayalini Vodafone Arena'da oynamak olarak açıkladı. Tolgay; "Herkes gibi ben de İnönü Stadı'na çıkmak için sabırsızlanıyorum. Sürekli dışarıda oynamak yorucu. Kendi stadınızda oynamış olsaydık biraz daha önde olurduk" dedi.

"TÜRKİYE'DE HERKES ÇALIMI SEVİYOR" ELEŞTİRİSİ

Ayrıca Liverpool maçını unutamayacağını söyleyen Tolgay, “Herkes beni, Liverpool maçında tanıdı. O maç benim gerçek kimliğimi ortaya koydu. Almanya'da 6 ve 8 numara oynadım. Türkiye'de herkes çalımı seviyor. Ama sadece çalımla maç kazanılamaz. Oyunun iki tarafını oynamak çok önemli, defansı da düşünmek lazım. Avrupa'da büyük takımlar öncelikle savunmayı düşünüyor” ifadelerini kullanarak Almanya'da yetişmiş olmanın farkını gösterdi. (sporx)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler