SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terim onayladı! İki yabancı futbolcu Milli Takıma alınacak!

Galatasaraylı sol bek Alex Telles ve Bursasporlu golcü Fernandao'nun A Milli Takım'da oynamak istediklerini dile getirmeleri üzerine, TFF, bu oyunculara Ay-Yıldızlı formayı giydirmek için harekete geçti.

Euro 2016 elemelerinde umudunu az da olsa sürdüren Türkiye, bir yandan da yeni bir kadro yapılanması içinde. Geleceğin takımını kurma adına genç ve yeni isimlere son maçlarda fırsat verildi.

Bu arada Brezilyalı iki ünlü futbolcunun da Ay-Yıldızlı formayı giymek istediklerini açıklaması dikkat çekti. Galatasaraylı sol bek Alex Telles ve Bursa- sporlu golcü Fernandao “Türkiye için oynamak isteriz” dedi. Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar’dan Sorumlu Üye Prof. Dr. Fethi Heper, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Her iki oyuncuya da kapıyı sonuna kadar açtı.

TARTIŞILACAK BİR UYGULAMA

TFF yöneticisi Fethi Heper şunları söyledi: “Mehmet Aurelio da Brezilyalı’ydı ve bizim Milli Takımımız'da başarıyla oynadı. Olmaz diye bir şey yok. Görmek lazım. Ama ne getirirler ne götürürler bakmak lazım. Bir insan kulüp takımında iyi oynayabilir ama milli takımda oynayamayabilir. Davet edilir, birkaç maç denenir ve başarılı olursa niye olmasın? Türk Milli Takımı’nda oynamak istiyor olmaları bile formamızın değerini gösteriyor.” Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de daha önce bu konuda konuşmuş “Milli takım için bize katkı sağlayacağına inandığımız yabancıları devşirebiliriz” demişti.

ÖMER'E KAPILAR KAPANMADI

Heper, Hollanda ve Lüksemburg maçlarının iyi geçtiğini sözlerine ekledi. “Kazakistan maçını da alırsak ümitlerimizi sürdüreceğiz” dedi. Leverkusenli Ömer Toprak’ın yeniden Türk Milli Takımı’nda oynayabileceğini belirtti. “Kapımız kendisine kapalı değil. Alman Milli Takımı’nda oynayacak hali yok. İyi bir stoper” diye konuştu.

NOT...

28 yaşındaki Brezilyalı forvet Fernandao, bu sezon Bursaspor formasıyla 31 resmi maçta 16 kez rakip fileleri havalandırdı.

Bugün

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler