SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Özel ve Güzel' prova

A Milli Takımımız, Lüksemburg'a konuk olduğu özel maçta Mevlüt ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

LÜKSEMBURG 1 - 2 TÜRKİYE

STAT: Josy Barthel

HAKEMLER: Alan Mario Sant, Edward Spiteri, William Debattista

LÜKSEMBURG: Joubert, Chanot, Schnell, Phillips (Dk.74 Deville), Mutsch, Malget, Gerson, Jans, Payal, Joachim, Mota (Dk.76 Laterza)

TEKNİK DİREKTÖR: Luc Holtz

TÜRKİYE: Mert, Şener, Mahmut, Caner, Mehmet Ekici(Dk.70 Selçuk İnan), Ozan Tufan, Arda Turan (Dk.89 Ümit Kurt), Hakan Çalhanoğlu, Olcay Şahan(Dk.58 Enes Ünal), Kazım Kazım (Dk.46 Volkan Şen, (Dk.76 Eren Albayrak), Mevlüt Erdinç (Dk.46 Umut Bulut)

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

SARI KARTLAR: Phillips (Lüksemburg) Arda Turan (Türkiye)

GOLLER:Dk.31 Mutsch (Lüksemburg), Dk.4 Mevlüt Erdinç, Dk. 87 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)

[Maçtan kareler-![Lüksemburg - Türkiye maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122375/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/luksemburg-turkiye-macindan-kareler-154520-myspor)

A Milli takımımız mücadeleye adeta golle başladı. 4. dakikada Arda Turan'ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Mevlüt Erdinç kaleci Joubert'in biraz önde olduğunu gördü. Sağ ayağıyla şık bir vuruş çıkaran Mevlüt kalecinin üstünden topu ağlarla buluşturarak Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi. Mevlüt ayrıca Milli Takım forması ile 8. golüne imza atmış oldu.

Dakikalar 31'i gösterdiğinde Lüksemburg ender ataklarından birini daha geliştirdi. Orta alanın sağ tarafında topla buluşan Mario Mutsch topu yaklaşık 30-35 metre sürdükten sonra ceza yayının sağ tarafından şutunu çekti ve top ağlarla buluşturdu. Net bir vuruşla Mert'i avlayan Mutsch, ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

87. dakikada Selçuk İnan'ın pasını kontrol eden Hakan Çalhanoğlu kaleye çok uzak mesafeden şutunu çekti. Rakip defansa da çarpan top kaleciyi yanıttı ve A Milli Takımımız tekrar karşılaşmada öne geçti:2-1. Hakan Çalhanoğlu'da A Milli forma ile ilk golünü kaydetmiş oldu.

Mücadelede kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Ay-Yıldızlı takımımız sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler