SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milliler sonunu getiremedi

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 5. maçında deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı. Ay-Yıldızlılar bu sonuçta puanını 5'e yükselterek gurubundaki yerini korudu. Milli Takımımız grunundaki bir sonraki maçında 12 Haziran'da deplasmanda Kazakistan'la oynayacak.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ
HOLLANDA 1 - 1 TÜRKİYE

STAT: Amsterdam Arena
HAKEMLER: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp
HOLLANDA: Cillessen, Van der Wiel, De Vrij, Indi(Dk.77 Willems), Blind, Nigel de Jong (Dk.63 Dost), Afellay, Wijnaldum(Dk.46 Narsingh), Sneijder, Depay, Huntelaar
TEKNİK DİREKTÖR: Guus Hiddink
TÜRKİYE: Volkan Babacan,Gökhan Gönül, Serdar Aziz (Dk.69 Ersan Gülüm), Hakan Balta, Caner, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Selçuk, Gökhan Töre, Burak (Dk.78 Kazım Kazım), Volkan Şen (Dk.60 Hakan Çalhanoğlu)
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
GOLLER: Dk.90+2 Huntelaar (Hollanda), Dk.37 Burak Yılmaz (Türkiye)
SARI KARTLAR: Van der Wiel (Hollanda), Gökhan Töre (Türkiye)

[Maçtan kareler-![Hollanda - Türkiye maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122357/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/hollanda-turkiye-macindan-kareler-154509-myspor)

A Milli Futbol Takımımız Amsterdam Arena'da Türk futbolseverlerin uzun süredir özlemini duyduğu tempolu ve istekli oyunuyla zorlu rakibi karşısında muhteşem bir performans sergiledi. Fatih Terim'in sahaya sürdüğü 11 maç öncesinde tartışmalara neden olsa da ortaya konan performans tecrübeli teknik adamın ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi.

İlk 45 dakikanın ilk dakikalarında Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Wesley Sneijder önderliğinde geliştirdikleri ataklarla gol arayan turuncular 2. bölgedeki yoğun presimiz ve uyguladığımız katı defans ile amaçlarına ulaşamadılar.

İlerleyen dakikalarda üstündeki baskıyı atan millilerimiz sağlı sollu ataklarla rakibinin üstüne gitmeye başladı. Mücadelenin ilk net pozisyonunu 25. dakikada Burak Yılmaz'la yakalayan Ay-Yıldızlılar golü ne kadar arzuladığını gözler önüne serdi.

Bu dakikadan sonra Hollanda yarı alanında daha fazla görünmeye başladık.

Dakikalar 37'i gösterdiğinde sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan Töre, son çizgi yakınlarına kadar gidip ceza alanına ortasını yaptı. Savunmayı aşan topu kontrol eden Volkan, pasını hemen Burak'a verdi. Burak topu sağına çekip ceza alanı ilk metrelerinden kaleye harika bir şut çekti ve savunmaya da çarpan top ağlara gitti:0-1.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmayınca Milli Takımımız soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya ev sahibi ekip baskılı başladı. 50. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Volkan Babacan topu uzaklaştıramadı. Ceza sahası içinde topla buluşan Depay şutunu çekti fakat kaleyi bulamadı.

Beraberlik golünü arayan Guus Hiddink 63. dakikada Wolfsburg'un golcü oyuncusu Dost'u oyuna dahil etti.

Dost'un da oyuna girmesiyle Portakallar oyun stratejisini değiştirdi. ilk yarıda ayağa paslarla golü arayan hollanda ikinci yarıda kalemizde uzun toplarla etkili olmaya çalıştı.

Dakikalar 80'i gösterdiğinde maçın tek golünün sahibi Burak Yılmaz sakatlanarak sahayı terk etti. Fatih Terim Burak'ın yerine bu sezon Hollanda Ligi'nde başarılı bir grafik çizen Kazım'ı dahil etti.
Dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde gerçekleşen Hollanda atağında ceza alanına yapılan ortada seken topu ceza alanı dışında alan Sneijder'in kaleye sert şutunda Huntelaar'a çarpan top Volkan'ı yanılttı ve top ağlara gitti:1-1.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla Milli Takımımız puanını 52'e yükselterek grubundaki yerini korudu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler