SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Çakar, Terim’i yerden yere vurdu

A Milli Futbol Takımımız’ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki ilk maçında konuk olduğu İzlanda’ya farklı skorla yenilmesi, gündemin 1 numaralı maddesi oldu. Futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Sabah gazetesindeki yazısında, hezimetin faturasını teknik direktör Fatih Terim’e çıkarırken, önemli iddialarda bulundu.

Ahmet Çakar’ın yazısı şöyle:

İlahi adalet!
Turnuvaya çok ama çok kötü başladık... 1. dakikadan 90. dakikaya kadar dağınık, ne yaptığını bilmeyen, konsantrasyonu çok eksik bir milli takım izledik. Önce ilahi cezalandırmadan bahsedelim; şimdi yazacaklarımdan kalecimiz Onur sakın alınmasın. Ama yediği gollerden ikisinde kesinlikle hatalı.

Fatih Terim, sözüm ona terbiye edeceğim bahanesiyle milli takıma almadığı Volkan'ın bedelini maalesef, milli takımımıza ödetti. İlk 20 dakikaya bakıyoruz, İzlanda 5 korner kullandı, korner atmadığı zamanlarda da Gökhan Gönül'ün kulvarını yol geçen hanı yaptı. Yan toplarda tartışmasız Türkiye'nin en iyi kalecisi Volkan'ken İzlanda gibi yan topları çok iyi kullanan bir takıma karşı maçı İstanbul'da evinde seyretti. Ama bazen Allah'ın sopasını böylesine felaket gecelerinde daha çok hissedersiniz.

Milli takıma bakıyoruz orta sahada çabuk oynayamıyor. Kanatları kullanamıyor, Burak yine kapalı İzlanda savunmasının arasında sıkışmış kalmış ve can çekişirken imdadımıza devre yetişti. İkinci yarıya daha derli toplu başladık. Pas trafiğimiz hızlandı, baskıyı kurduk ama bu sefer de sahneye Ömer Toprak çıktı. 5 dakika arayla gördüğü iki sarı kartla kendini adeta oyundan attırttı. Ardından da maçın kırılma anı yaşandı.

BİZİM İÇİN KÖTÜ BİR ŞEY DAHA OLDU
Burak iki metreden topu üsten auta atmasa belki yine puanla Türkiye'ye dönecekken, 3-0 gibi korkunç bir skorla turnuvaya başlamak zorunda kaldık.

Üstelik dün gece bizim için kötü bir şey daha oldu. Çek Cumhuriyeti evinde Hollanda'yı yendi ve Çeklerin bu galibiyeti bizim açımızdan ilerleyen maçlardaki puan tablosunu çok olumsuz etkileyeceğe benziyor.

Dün gece Mustafa Pektemek oyuna daha erken alınabilir miydi? Mevlüt Erdinç gibi çabuk bir kontratak oyuncusu oyuna alınmalı mıydı? Bunların hepsini Fatih Hoca sanırım gözden geçirir.

Sonuçta; kara bir gece yaşadık ve bunun bedelini çok ağır ödeyebiliriz. Hırvat hakem Ivan Bebek, iyi maç yönetti. Tek hatası Ömer Toprak'ı oyundan atarken kartını geç çıkardı. Eyyam yapıp atmayacaktı ama kulaklıkla 4. hakem ya da yardımcılarından "At" talimatını alınca geç de olsa kırmızı kartını çıkardı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler