SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terim küfür etti ama...

Mahkeme hakimi İlker Çil, Fatih Terim hakkında ceza vermekten vazgeçtiğini açıkladı. Terim hakeme hakaret suçundan ise beraat etti.

Mürüvvet Karaboğa, avukatı Rasim Demirkan aracılığıyla, dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, 21 Ekim 2012 günü Antalya Mardan Stadı'nda oynanan Medical Park Antalyaspor- Galatasaray maçında önce hakeme, ardından seyircilere ve kendisine küfür ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Karaboğa Terim aleyhine, Terim de Karaboğa aleyhine 100'er bin liralık tazminat davası açtı.

Soruşturmayı yürüten Savcı Fevzi Argıç tarafından hazırlanan kamu davasına ilişkin iddianame de Antalya 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Savcı Argıç, hem Mürüvvet Karaboğa'ya küfür ettiği, hem de yan hakem Volkan Ahmet Narinç'e 'görevli memura görevinden dolayı hakaret' ettiği iddiasıyla Fatih Terim'in cezalandırılmasını istedi. Fatih Terim'in her bir olay için 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını isteyen Savcı Argıç, yan hakemin maç sırasında kamu görevlisi olması nedeniyle Terim'in alacağı cezanın üçte biri oranında artırılmasını ve kamu görevlerinden men edilmesini talep etti. Terim hakkında toplamda 6 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talebinde bulunuldu.

Antalya 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde davanın bugün görülen duruşmasına, Mürüvvet Karaboğa ile Fatih Terim katılmadı. Duruşmada Karaboğa'yı avukatı Rasim Demirkan, Terim'i ise avukatı Rezan Epözdemir temsil etti.

TERİM İÇİN ÖFKE KONTROLÜ TEDAVİSİ ÖNERDİ
Karaboğa'nın avukatı Rasim Demirkan, Fatih Terim'in tanıkları olan Ümit Davala, Hasan Şaş, Barış Çakır, Uğur Durul ve Şükrü Hanedar'ın talimatla alınan 213 kelime ve bağlaçtan oluşan ifadelerinin imla hataları da dahil akıllarında tutarak zapta yazdırabildiklerini belirterek, "Bu tanıkların ne kadar zeki ve akıllı tanıklar olduğunu sayın mahkemenize sunduğumuz daha önceki dilekçemizde arzetmiştik. Söz konusu tanıkların mucizevi ve insan üstü bir zekaya sahip olduklarına biz kesinlikle inanıyoruz. İnanıyoruz çünkü, hiçbir cumhuriyet savcısı ve yargıç önceden hazırlanarak yazdırılan bir ifadeyi birden çok tanığın ifadesi haline getirilebilecek şekilde kes-kopyala-yapıştır şeklinde bir işlemi yapmaz veya kalemce böyle bir işlem yapmışsa bu ifadeleri kontrol etmeden imzalayarak bir skandala neden olmaz" dedi.

Demirkan, "Sanığın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair bir cezasının da olması değerlendirilerek, sanık Fatih Terim'in öncelikle öfke kontrolüyle ilgili bir proğrama katılması ve sonra da sokak çocukları rehabilitasyonu veya Darülaceze'de kamu yararına çalışması gibi tedbirlerin birisine dönüştürülmesine talep ediyorum" dedi.

Terim'in avukatı Rezan Epözdemir ise iddianın hiçbir dayanağı olmadığını belirterek, "Mesnetsiz bir iddiadır. Hakaret edildiği ileri sürülen Volkan Ahmet Narinç'in de duymadığı bu hakaretleri 15 bin kişinin bulunduğu bir stadyumda şikayetçinin duyması imkansız. Hayatın olağan akışına aykırıdır. 2 bilirkişi raporu vardır. Sayın Terim böyle bir hakaret etse Futbol Federasyonu'na sevk edilmesi gerekirdi. Maçta olup olmadığı bile belli olmayan bir tanık, her davada tanık olan bir başka tanıktan başka kimse yok. Müvekkilimin beraat etmesini talep ediyorum" dedi.

Verilen kısa aranın ardından hakim İlker Çil kararı açıkladı. Hakim Çil, Terim'in hakem Volkan Ahmet Narinç'e karşı hakaret suçundan beraat ettiğini açıkladı. Çil, Mürüvvet Karaboğa'ya karşı hakaret suçundan açılan kamu davasında ise TCK'nın 'Hakaret suçunun karşılıklı işlenmesi halinde olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza, üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir' maddesi uyarınca Terim hakkında ceza vermekten vazgeçtiğini açıkladı.

'BU KARAR TÜRK ADALETİNE HAYIRLI OLSUN'
Karaboğa'nın avukatı Rasim Demirkan, "Hakim Fatih Terim'in küfür ettiğini kabul ediyor. Terim'in küfür etmesinin ardından müvekkilimin (Ayıp olmuyor mu Fatih Hocam) sözünü de hakaret kabul ederek Terim'e ceza vermeyeceğine yönelik karar vermiştir. Müvekkilimin sözlerinin hiçbir yerinde küfür yoktur" dedi.

Ardından temyiz dilekçesi hazırlayıp veren Demirkan, "Bundan sonra, hiçbir hanımefendi bulundukları bir ortamda birileri tarafından başkalarına küfür edildiğinde küfreden kişiye (Beyefendi, ayıp olmuyor mu?) veya (Hocam ayıp olmuyor mu?) demeleri halinde bu karar gereğince küfür etmiş sayılır ve ceza alabilirler. Bu kararın anlamı budur. Mahkeme, Fatih Terim'in küfür etmesini kabul ediyor, müvekkilimin (Ayıp olmuyor mu?) cümlesi ise karşı hakaret kabul ediliyor. Bu karar Türk adaletine hayırlı olsun" diye konuştu.

Mürüvvet Karaboğa'nın Terim'e karşı açtığı 100 bin liralık tazminat davası ile Terim'in Karaboğa aleyhine açtığı 100 bin liralık tazminat davası ise önümüzdeki günlerde görülecek.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler