SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lucescu'nun A Milli Takım'a çağırdığı Erol Erdal Alkan kimdir?

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Romanya ve Arnavutluk'la oynanacak hazırlık maçlarının aday kadrosuna Erol Erdal Alkan'ı da dahil etti. Hollanda 2. Ligi'nde Dordrecht forması giyen Erol Erdal Alkan A Milli Takım'a seçildiği için büyük sevinç yaşadı? Peki, annesi Surinamlı babası Bursalı bir Türk olan Erol Erdal Alkan kimdir?

Erol Erdal Alkan Milli takım kadrosuna dahil edildi. U21 Milli Takımımızın formasını ilk kez Hollanda maçında giyen Erol Erdal Alkan, hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Peki, Amsterdam doğumlu Erol Erdal Alkan kimdir?

U21 Milli Takımımızın formasını ilk kez Hollanda maçında giyen Erol Erdal Alkan, hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bursalı bir baba ve Surinam asıllı Hollandalı bir annenin oğlu olarak Amsterdam'da dünyaya gelen 22 yaşındaki genç futbolcunun en büyük hedefi bir gün A Milli Takım formasını da terletebilmek.

Ajax altyapısında dikkatleri üzerine çektikten sonra Heerenven'e transfer olan Erol'un yolu üç sene önce Türkiye'den de geçmiş, Elazığspor formasıyla Süper Lig'de bir süre top koşturmuştu. Ülkemizdeki futbol değirmeni genç futbolcuyu yemek üzereyken tekrar Hollanda'ya dönerek Dordrecht'la anlaşan milli futbolcu, “Burada kafa olarak çok rahatım. Futbola döndüm. Evim ve ailem burada. Bir futbolcu için Türkiye ile Hollanda arasındaki en büyük fark, burada sistem sizi futbolun içine çekiyor. Türkiye'de kulüplerde o kadar farklı işler dönüyor ki, alışmak mümkün değil. Bundan sonra hep yukarıları istiyorum. Hedeflerim çok büyük” diye konuştu.

Uzun boyu ve güçlü fiziği ile dikkat çeken Erol, tam bir Pogba hayranı. Manchester United'ın Fransız yıldızını yakından takip ettiğini söyleyen genç yetenek, “Örnek aldığım isim Pogba. Benden sadece bir yaş büyük olmasına rağmen inanılmaz işler başardı” diyor.

Erol, Amsterdam'da doğup büyümesine karşı, birçok gurbetçi futbolcunun aksine oldukça akıcı bir Türkçe konuşuyor. Bu da milli takımda uyum sorununu ortadan kaldırdı.

Erol Alkan bu sezon 12 resmi maçta forma giydi.

(Sözcü)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler