SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lucescu Arda Turan ve Enes Ünal'a gelen teklifleri açıkladı

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu canlı yayında konuştu. Barcelonalı yöneticilerin Arda Turan'ı yaz döneminde satmak istediğini açıklayan tecrübeli hoca yepyeni bir Milli Takım kuracağını söyledi. Lucescu, Arda Turan'a Arsenal, Monaco ve Galatasaray'dan; Enes Ünal'a ise Levante'den teklifler geldiğini ilk kez açıkladı.

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu canlı yayında açıklamalarda bulundu.

İşte konuşmasından satırbaşları;

"Türk futbolunu sıkı bir şekilde izledim. Dünya Kupası'nda 3 numaraydı Türkiye. Performans olarak Türkiye Avrupa Şampiyonalarına gitti. İlk olarak ben bir kulübe bağlıydım. Shakhtar Donetsk. Çok büyük yatırımlar yapılmıştı. UEFA Kupası'nı kazandık o ekiple. Gene aynı şekilde arkadaş olarak geldim. Zor bir dönemde geldim. Benim heyacanıma, profesyonelleğime dayanarak bu ekibi bir yere taşımam düşünüldü. Ne yazık ki zaman çok azdı. Bütün oyuncuları tanıyamadım. Fatih Terim'in kurmuş olduğu genç kadrolar çok iyiydi. Bu genç oyuncular başka takımlara gittiler. Önemli profesyonellerin olduğu takımda bir anda kadroya girmeleri kolay olmuyor. Biz de daha tecrübeli, yaşlı oyunculardan bu açığı kapatmalarını bekledik.

"Tüm oyunculara kapım açık"

"Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Yepyeni bir ekip kuracağız. Futbol adına çalışan herkesimn bu işin bir parçası olması gerektiğine inanaıyorum. Bu şu anlama gelmisin. Tecrübeli oyuncuları bıraktım onlarla çalışmayacağım anlamı çıkmasın. Milli Takım seviyesinde yardım edecek sağlık durumaları el verdiğince tüm oyunculara kapım açık"

"U21 takımında oynayan gençlerden almak istediğim var ancak onların çok önemli 2 maçı var. Abdullah Ercan ile konuştum. Onlardan oyuncu almayacağım. Ersay, Erdoğan, Abdulkadir kendi takımlarında oynuyor. Sporting'te oynayan defans oyuncumuz Merih Demiral var. Bu saydığımız gençler yeni A Milli Takım'ın parçaları olabilir"

"Türkiye'de inanılmaz derecede sol ayaklı oyuncu var"

"Türk futbolcunun inanılmaz bir karakteristik bir özelliği var. İnanılmaz dercede sol ayaklı oyuncu var. Sağ bekte çok isim yok genç olarak. Kaan ve Ozan'ı oynattım orada. Gökhan Gönül sakattı. Şener Özbayraklı kendi takımında 1 dakika bile oynamamıştı. Stoperde hepsi 30 yaş üstü. En genci Sedar Aziz 26 yaşında. Orta sahada iyiyiz. 22-23 yaşında oyuncularımız var"

"Ben çok iyi ekip çıkaracağıma inanıyorum. Türkiye'yi çok seviyorum. Çok saygım var. Burada iyi işler yapacağımı biliyorum. Federasyon çok çalışıyor 2024 Avrupa Şampiyonası'nı kazanmak için. Yeni stadyular Avrupa'da yok. İnanılmaz güzel statlarımız var. Şimdi altyapıya, akademiye gençlere yönelmeliyiz. Şampiyonada oynayan takımlara baktığımızda genç oyuncu oynatmada 30. sıradayız. En çok yabancı oynatan takımlar sırasında Avrupa'da ikinci sıradayız. Genç oyuncu yetiştirmede sonlardayız"

"Cengiz kulübünde oynayamıyor"

"Cengiz geçen sene çıkış yakaladı. Şimdi yeni kulübünde oynayamıyor. Ukrayna maçını kötü oynadık. Hırvatistan maçını iyi oynadık. Problem oyuncuda değil. Milli Takım'a nasıl geliyor oyuncu. Kendi takımlarında ilk 11 oynuyor mu oynamıyor mu? Kendi kulüplerinden buraya geliyorlar 3-4 gün kendi kulüplerinden meseleleri konuşuyor. Ondan sonra alışıyorlar"

"Barcelona hocası Valverde ile Arda için konuştum"

"Tecrübeli oyuncuları çağırmakla belki hata yapmış olabilirim. Ama onlar Milli Takım için hayır demediler. Koşa koşa geldiler. Ukrayna maçında inanılmaz yönetim hataları vardı. Daha sonra Hırvatistan ile çok iyi maç yaptık. Bütün maçı kontrol ettik. Hırvatistan maçını iyi oynamaış ekibi İzlan maçına koymak normaldird. Şansımız çok yoktu o maçta. Burak, Arda sakatlanmıştı. Takımlarında çok oynayamıyorlardı. Barcelona hocası Valverde ile konuştum. Arda'yı antrenmanda daha fazla kullanması için konuştum. Yardım etmesini istedim. İzlanda maçında Türk karakteristiğini kullanmak istedim. Oyunu kontrol etmek istiyordum. Affedilemez inanılmaz hatalar yaptık ve goller geldi"

"Barcelona satmaya karar vermişti"

"Valverde ile konuştum. Yöneticiler yaz döneminde Valverde'ye kilo aldığı için Arda Turan'ın satılacağını söylemişler. Ama 1 Eylül'den sonra transfer olmayınca Vlaverde tekrar forma girerse takıma niye almayayım dedi.

"Antrenörlere çağrıda bulunuyorum"

"14 tane yabancıya hiçbir şeklide karşı değilim. 14 tane Türk oyuncu var takımda. 28 oyuncunuz varsa durum yüzde 50. Kalecilerde yüzde 70 yabancı oynuyor. Sağ bekte yüzde 15'i Türk. Ben bu yüzde 15 içinde Milli Takım'da oynatacak futbolcu bulmalıyım. Stoperde yüzde 25 Türk. Orta sahada yüzde 30 Türk. Hücum oyuncularında yzüde 80 yabancı. Bu şartlar altında Milli takım'da yarışma düzenleyemezsiniz. Ben antrenörlere çağrıda bulunuyorum Biraz daha Türk oyunculara güvenmelerini istiyorum. Türklerin kalitesi ile çok iyi Milli takım yartabiliriz. Kulüplerin Altınordu gibi yapması lazım. Yabancı oyuncuları bırakmayacaklar ama bunun devamımın Altınordu gibi gençlere yön vermesi lazım. Her sene çok para harcayıp yabancı getirip genç oyunculara şans vermezsek onlar da gitmek zorunda kalacak. U21'deki Ersoy dışında kendi takımında ilk 11 oynayan yok. Romanya'da aynı durum vardı. Ama bir karar alındı. İlk 11'de bir U21 oyuncusu takımda oynayacak. Bu bir fikir. Sistem değişir değişmez konu o değil. Her sene bir U21 oyuncusu takıma girecek böylece"

"Inter Emre Mor için beni aradı"

Emre Mor ile ilgili hiçbir müdahalem olmadı. Ban sordukraında Inter'e git dedim. Inter'in yöneticileri beni aradı. Sonra kendisi Celta Vigo'ya gitti. Benim için öenmli olan oynaması.

"1 saatte karar verdim"

Ben göreve gelirken 1 saat içinde karar verdim. Ben o dönem Galatasaray ile konuştum. Onlar Tudor'un üstünde görev yapmamı istedi fakat ben sahada olmak istiyordum.

"Cengiz'in zamana ihtiyacı var"

Cengiz Ünder'in hocası ile 3 gün önce konuştum. Ondan çok mutlu olduğunu söyledi. İtalyanca bilmiyor. Lisanı öğrenmek zorunda. Biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Eğer lisanı bilmiyor ve genç iseniz içine girmek kolay değil.

"En gözde oyuncumuz Cenk Tosun"

En gözde oyuncumuz Cenk Tosun. Büyük liglerin takımları onu isteyecek. Çok önemli bir oyuncu. Bence en iyi futbolu Başakşehir oynuyor ama onların yaş ortalaması yüksek. Başakşehir maçında kaybetmeyi kabul etmeyen tek oyuncusu Cenk Tosun'du.

"Oğuzhan ekibimdeki en iyi oyunculardan biri"

Oğuzhan Özyakup'un 3 maçını seyrettim. Son maçında çok iyi oynadı. Aradım. Hata yaptığımı söyledim ve Milli Takıma çağırdım. O da gelmek istediğini söyledi. Benim ekibimde oynayan en iyi oyunculardan biri.

"Yabancı kuralının değişmesine grek yok"

"Yabancı kuralının değişmesine gerek yok. Kulüpler çok para harcadı. Başka bir çözüm bulunabilir. Türk oyunculara yer bulabilmek adına başka bir şeyler yapılabilir.''

"2024'ü düşünerek şimdiden önelemler alınmalı"

"2024'ü düşünerek şimdiden önlemler alınmalı. Futbol tarzını örnek alabileceğimiz bir çok ülke var. Süper Lig'de yarış çok iyi ilerliyor. Bütün oyuncular sahada aynı şeyleri düşünüp hareket ederse kimse bizi yenemez"

"Video yardımcı hakem sistemini sevmiyorum"

Cüneyt Çakır için yönettiği son maçta 'Hata yaptı' diyemem. Bence Janssen'in golü fauldü. Hasan Ali'nin pozisyonu ise penaltı değildi. Eli yerdeydi...''

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler