SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lucescu: Ukrayna maçındaki hakem hataları kasıtlı

Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu, Hırvatistan maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.  Mircea Lucescu, Ukrayna maçındaki hakem hatalarına değindi. Lucescu, 'Benim için çok zor bir 2 gün geçti. Hiçbir şey olmamış gibi futbolcuları motive etmek çok zordu. Ben yapılan hataların kasıtlı olduğunu düşünüyorum' dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu, kritik Hırvatistan maçı öncesinde Burak Yılmaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

İşte Lucescu'nun açıklamalarından satır başları;

''UEFA'DAN ÖZÜR BEKLEDİM''

Ben bir mucize yaratamam. Ukrayna'nın grupta en iyi oynayan takımı söyleyebilirim. 6-7 yıldır birlikte oynayan bir takım. Hakem hatalarını hepiniz gördünüz. Bunlar olmasa çok daha farklı bir sonuç olurdu. Yediğimiz iki golde hakem hatasından oldu. Penaltımız verilmedi. Ben bu seviyede böyle bir hakem görmedim. Üç İspanyol, Ukrayna yedek kulübesinde ama maçın hakemi İspanyol. Bunun araştırılması gerek. Ben açıkçası UEFA'dan ve Collina'dan resmi bir özür bekledim ancak bu henüz gelmedi.

''HATALAR KASITLI OLARAK YAPILDI''

Benim için çok zor bir 2 gün geçti. Hiçbir şey olmamış gibi futbolcuları motive etmek çok zordu. Ben yapılan hataların kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi artık maç saatini bekliyoruz. Sahada iki tane takım olacak. Hırvatistan'ın da puana ihtiyacı olacak. Fiziksel olarak daha hazır olan oyunculardan oluşan bir kadromuz olacak. Farklı farklı oyuncularla oynamaya alıştık. Hırvatistan ise maksimum 14 kişiyle oynadı. Futbolcuların tekrar sevilen, takdir edilen kişiler olmasını istiyorum.

Lucescu'dan önce söz alan Milli futbolcu Burak Yılmaz, yabancı kuralına karşı olduğunu belirtti ve şu sözleri kullandı;

BURAK YILMAZ: ''UFAK BİR ŞANSIMIZ VAR''

Hafif bir sakatlığım var ama iyiye gidiyor. Takım ile birlikte tekrar çalışacağım ve son kararı hocamız verecek.Ufak bir şansımız olsa da sonuna kadar kovalamak istiyoruz. Matematiksel olarak hala şansımız var. Ukrayna maçında iyi bir performans gösteremedik. Bunu Hırvatistan maçında telafi etmek istiyoruz.

''HER GÜN İYİ OYNAYAMAYIZ Kİ...''

Sonuçta hepimiz bir insanız. Her gün aynı şekilde iyi performans göstereceğiz diye bir şey yok. Hocamızın kadro seçimine tamamen saygı duyuyoruz. O gün istediğimiz gibi oynayamadık. Özel maçlar, özel oynanmalı biliyorum ama bazen de günümüzde olmayabiliyoruz. Ukrayna maçında gösterdiğimiz performanstan dolayı gerçekten çok üzgünüz. Hırvatistan maçında farklı bir Türkiye olacak. Ukrayna maçındaki performansımızdan emin olun biz de çok üzgünüz ama bunu telafi edeceğiz.

''YABANCI KURALINA KARŞIYIM''

Türk futbolcusu olarak benim fikrim nettir. Tabii ki Türk arkadaşlarımın daha çok oynamasını isterim. Yabancı kuralının böyle olmasına saygı duyuyorum, ama karşıyım. Bu kural yüzünden benim yaşımdaki çok sayıdaki Türk futbolcu, futbolu bırakmak zorunda kaldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler