SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lucescu'nun Hırvatistan maçında yapacağı revizyon ortaya çıktı

Teknik Direktör Lucescu, Ukrayna önündeki kötü futbolun ardından Hırvatistan ile oynanacak hayati karşılaşmaya bambaşka bir kadro ile çıkacak. Sağ bekte Kaan Ayhan'a, sol bekte ise Caner Erkin'e forma vermesi beklenen Lucescu, stoperde Ömer Toprak-Çağlar Söyüncü ikilisini oynatacak. Arda Turan ve Oğuzhan Özyakup'un da yeniden 11'e dönmesi bekleniyor.

Teknik Direktör Mircea Lucescu, Ukrayna önündeki kötü futbolun ardından yarın gece Hırvatistan ile oynanacak hayati karşılaşmaya bambaşka bir kadro ile çıkacak.

Rumen hocanın öncelikle Şener Özbayraktar'ın yerine savunmanın sağında Kaan Ayhan'a, sol bekte ise Caner Erkin'e görev vermesi bekleniyor.

Serdar Aziz'in sakatlanması ve Mehmet Topal'ın da vasatı aşmayan performansı sonrası savunmanın göbeğini de değiştirecek olan Lucescu'nun, Ömer Toprak-Çağlar Söyüncü ikilisini oynatacağı bildirildi.

Orta alanda da revizyon düşünen deneyimli çalıştırıcının, Emre Belözoğlu'nun performansından memnun olduğu ancak Ozan ve Cengiz'i kulübeye çekeceği, bu ikilinin yerine Arda ile Oğuzhan'ın ilk 11'e gireceği öğrenildi. Bu arada Ukrayna maçında burnu kırılan Serdar Aziz'in aday kadrodan çıkarıldığı açıklandı.

Lucescu: "Yenilgi bile bile geldi"

Öte yandan Milliyet Gazetesi'nden Bilal Meşe'nin haberine göre, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna yenilgisini büyük hayal kırıklığı olarak değerlendirdi.

Karşılaşma sonrası Futbol Federasyonu yöneticileri ve teknik heyet ile doksan dakikanın analizini yapan Rumen hoca, kendisini en fazla üzen şeyin yenilginin bile bile gelmesi olduğunu belirtti.

"Yardım yoktu"

Lucescu, "Ukrayna'nın nasıl oynayacağını tahmin ediyorduk. Bizim için hiç sürpriz olmadı. Oyuncularımla sahada neler yapmamız gerektiğini sürekli çalıştık ancak konuştuklarımızı yapamadık. Bizi tuzağa düşürerek arkaya sürekli top atacaklarını biliyorduk. Buna rağmen Ukrayna'ya seyirci kaldık. Onlara karşılık veremedik. Sahada futbolcularım birbirlerine daha fazla yardımcı olmalıydı. Bu yönümüz de eksik kaldı" ifadelerini kullandı.

Ofsayttan yedikleri ilk golün de kendilerini oyundan düşürdüğünü söyleyen Rumen çalıştırıcı, "Ukrayna'nın saha avantajıyla ilk dakikalarda daha agresif ve baskılı olması gayet normaldi. Skoru dengede tutabilseydik oyun kafa kafaya giderdi. Erken yediğimiz gol zaten iyi olmayan konsantrasyonumuzu daha da olumsuz etkiledi" diye konuştu.

"İbre bize dönebilir"

Kötü oynadıklarını kabul eden, ancak futbol şansının da yanlarında hiç olmadığını kaydeden Lucescu, Hırvatistan'ı yenmeleri halinde ibreyi yine kendi lehlerine çevirebileceklerini belirtti.

Bu arada Hırvatistan-Kosova maçının yağmur nedeniyle bir gün sonraya ertelenmesi üzerine Rumen hoca takımın geceyi Ukrayna'da geçirmesini ve dinlenmesini istedi. Ay-yıldızlı kafile normalde maç sonrası özel uçakla Eskişehir'e gidecekti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler