SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mircea Lucescu'dan Oğuzhan sözleri

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Ukrayna ve Hırvatistan ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Mircea Lucescu basın toplantısı düzenledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde oynanacak Ukrayna ve Hırvatistan maçları öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'SADECE APTALLAR FİKİR DEĞİŞTİRMEZ'

Oğuzhan'ın A Milli Takım'a sonradan davet edilmesi ile ilgili soruya Rumen teknik adam şu yanıtı verdi: "İlk olarak benle Oğuzhan'ın arasında olan bir şey. Sadece aptallar fikirler değiştirmez. Pazar gününden önce oyuncu listesi verdik. 3 maçta Beşiktaş kaptanı olarak formda görmedim. En son maçında farklı düşüncelere sahip oldum. Ona tekrar telefon ettim. Ben seni buradaki ekipte görmek istiyorum dedim. Önemli olan hatayı tekrar etmemek. Hatanın tekrar etmemesi için önlem almak. Bu konuda problem yok artık."

'YABANCI KONUSUNU UZUN UZUN GÖRÜŞMEK LAZIM'

Yabancı konusunu uzun uzun görüşmek lazım. Her takımda 2-3, en fazla 4 oyuncu var. Seçim yapmakta zorlanıyorsunuz.

'TECRÜBELİ OYUNCULAR ÖNEMLİ'

İki tane çok önemli maçımız var. En iyi Türk oyuncuları almaya karar verdim. Oyunun dışında, oyuncuların tecrübeleri de önemli. Oyunun hazırlanması da çok önemli. Tecrübeli oyuncularla bunu çok çabuk gerçekleştirebilirsiniz. Bu yüzden şimdiki durum bu. Milli Takım'a önem veriyoruz. 2002-2004 arasında Milli Takım'a bakarsak, çok iyi sonuçlar elde ettik. Bu maçları çok gençlerle oynamayabilirsiniz. Bu çok zor. Tecrübeli oyunculara ihtiyacımız var. Bir maçtan öteki maça 5-6 oyuncu değiştirebiliriz. Oyuncular arasında imaj olarak tecrübe olarak fark olabilir. Bu yüzden hepsine çok iyi şekilde motivasyon vermek lazım.

'UKRAYNA FİZİK OLARAK ÇOK İYİ'

- Onlar fizik olarak çok iyi ekip. Oynadığımız son maça göre bizden 7 kilometre fazla koştular. Bu yönden bizden iyiler. Tecrübe ile onları alt edebileceğimizi düşünüyorum. Ukrayna bu grupta diğer rakiplerden daha fazla oyunun kontrolünü elinde bulunduruyor. Onlara saygım var. Onlarla geçmişte kalan uzun bir öyküm var. Bana karşı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklar. Ben de eski öğrencilerime karşı kazanmak için elimden geleni yapacağım. Bizim onlara karşı avantajlarımız var. 3 sistemle değil 1 sistemle oynuyorlar. Yarmolenko, Konoplyanka gibi çok iyi ve tecrübeli oyuncuları var. Diğerleri de bunları tamamlamaya çalışıyor. Biz de kendi oyuncularımızın kalite ve tecrübesinden faydalanacağız. Sonuçlar bazen istediğiniz gibi olmayabiliyor ama sonuçlara bakacağız. Bir anlık hata, dikkatsizlik sonuca etki edebilir. Ama biz bu maçı kazanmak için her şeyi yapacağız. Bunu akılla ve dikkatle yapacağız. Ukrayna bu konuda çok şanslı tabii. 40 bin seyircileri olacak. Onlar da Rusya'da olmak istiyor. Ama biz de olmak istiyoruz.

'YARMOLENKO VE KONOPLYANKA ÇOK TECRÜBELİ'

3 sistemle değil 1 sistemle oynuyorlar. Yarmolenko, Konoplyanka gibi çok iyi ve tecrübeli oyuncuları var. Diğerleri de bunları tamamlamaya çalışıyor. Biz de kendi oyuncularımızın kalite ve tecrübesinden faydalanacağız. Sonuçlar bazen istediğiniz gibi olmayabiliyor ama sonuçlara bakacağız. Bir anlık hata, dikkatsizlik sonuca etki edebilir. Ama biz bu maçı kazanmak için her şeyi yapacağız. Bunu akılla ve dikkatle yapacağız. Ukrayna bu konuda çok şanslı tabii. 40 bin seyircileri olacak. Onlar da Rusya'da olmak istiyor. Ama biz de olmak istiyoruz.

'ARDA AFFEDİLMEYİ HAK EDİYOR'

Arda bu yolculuğa bizimle beraber çıktı. Hazır mı değil mi bakacağız. Umut ediyorum ki siz basın mensupları da yardımcı olacaksınız. Arda futbola geçmişte vermiş olduğu emekler karşılığında affedilmeyi hak ediyor diye düşünüyorum. Hayat tecrübemde insanları bu şekilde yargılıyorum. Geçen olaydan dolayı eminim o da üzgündür. Belki basın önünde bir şey söylemedi ama, ben onu anlıyorum."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler