SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih Altaylı: 'Şenol Güneş'i Milli Takım'a Fenerbahçe lobisi getirmek istedi'

Habertürk Gazetesi'nden Fatih Altaylı, Milli Takım'daki teknik direktörlük konusuyla ilgili olarak çarpıcı bir iddia ortaya attı. Fatih Altaylı, Şenol Güneş'in Milli Takım'ın başına geçmesini Fenerbahçe lobisinin istediğini iddia etti.

Fatih Altaylı, olaylı şekilde ayrılan Fatih Terim'in uzun süredir altının oyulduğunu söyledi: "Federasyon içinde uzun zamandır Fatih Terim’in üzerine oynanıyordu. Çok açık söyleyeyim, bu lobi Fenerbahçe lobisiydi. Terim’i her fırsatta yıpratmaya çalıştılar. Terim de bu çabaları karşılıksız bırakmadı. Egosunu dizginleyemedi, hata üzerine hata yaptı."

İşte Fatih Altaylı'nın yaptığı açıklamalar:

Fatih Terim olayını nasıl yorumluyorsunuz?

Olması gereken oldu diyerek başlayayım ama bazı hususları belirtmeden de geçmem mümkün değil. Federasyon içinde bir lobi ve siyaset bağlantılı bazı isimler uzun zamandır Fatih Terim’in üzerine oynuyorlardı. Terim’i sıkıştırmak, bezdirmek, öfkelendirmek ve tabii yıpratmak için sistemli bir biçimde Terim’in üzerine gittiler. Bunun siyaset tarafını bir tarafa bırakmak gerekir. Çünkü o taraf olaya çok da girmedi. Sonuna kadar kenarda durdu ama federasyon içinde Terim’e yönelik bir lobi hiç durmadı. Çok açık söyleyeyim, bu lobi Fenerbahçe lobisiydi. Galatasaraylılığını her fırsatta vurgulayan Terim’i milli takımın, daha doğrusu Türk Futbolunun başında istemediler. Terim’i her fırsatta yıpratmaya çalıştılar. Terim de bu çabaları karşılıksız bırakmadı. Hata üzerine hata yaptı. Egosunu dizginleyemedi. Türkiye’nin en iyi kariyerine sahip hocasına yakışmayacak ne varsa yapmayı başardı. Sonunda bardak taştı ve siyaset duruma el koydu. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Muhafazakar basında Terim’e yönelik salvolar başlayınca gidişat belli olmuştu. Fenerbahçe lobisini de ayrıca tebrik etmek isterim. Basketbol Federasyonu’nda etkinler, Futbol Federasyonu’nda etkindiler, şimdi daha da etkin olacaklar.

DEMİRÖREN'E TALİMAT VERİLDİ, O DA UYGULADI

Sizce Terim kendi mi istifa etti, yoksa gönderildi mi?

Tabii ki, gönderildi. İstifa edecek hoca sabah gelip ekibiyle rutin toplantı yapar mı? Terim’in gönderileceğinden son ana kadar Federasyon Başkanı’nın bile haberi yoktu. Karar federasyona ait değil anlayacağınızın. Ona da talimat gitti. O da talimatı uyguladı. Bir gün önce federasyon yönetimi, Ankara’da bakan ziyaretindeydi. Orada bile haberleri yoktu ertesi gün Terim’i göndermek zorunda kalacaklarından. Karar o gece geç saatte alındı ve federasyona tebliğ edildi. Terim ayrılacak olsa, kendi kararı olsa basın toplantısında istifasını da açıklardı. Öyle olmadı. federasyon yönetimi “Hocam ya sen bırak ya da biz sözleşmeni feshetmek zorunda kalacağız” dedi. O da “Ben bırakıyorum” demek zorunda kaldı.

HADİ YAPTIN, ÇIK BİR ÖZÜR DİLE!

Ayrılması doğru bir karar mı?

Doğru karar. Hem de çok doğru karar. Terim bu kararın toplum tarafından onaylanması için her şeyi yaptı. Kebapçı baskını kabul edilebilir bir şey değildi. Hadi yaptın. Yahu bir çık özür dile. Hayır. Çıktı bir de ‘yine olsa yine yaparım’ diyerek üste çıkmaya kalkıştı. O da bardağı taşırdı. Zaten bardağa su taşıyanlar vardı, Terim de taşmasını sağladı. Zaten başarısızlıklar vardı. Fransa rezaleti, Dünya Kupası eleme gruplarındaki çok da başarılı olmayan sonuçlar üzerine bir de Fatih hoca’nın tavrı, bir de aldığı yüksek ücret spor kamuoyunda rahatsızlık yaratıyordu. Bunun üzerine bir de kavga dövüş eksikti. O da olunca tekmili birden tamamlanmış oldu. İlerde bir gün size Terim’in Alaçatı baskınından sonra federasyondan bir ismin Terim’i arayıp söylediklerini de aktarırım, ama şu an için tek taraflı bir bilgi. Doğrulatayım, size de anlatırım.

GÜNEŞ MİLLİ TAKIM'A GİDERSE BEŞİKTAŞ'A YAZIK OLUR

Şenol Güneş, Milli Takım’a gelmeli mi? Beşiktaş bu konuda çok tepkili, siz ne diyorsunuz?

Bir sporsever olarak isterim. Ama adil bir sporsever olarak istemem. Beşiktaş’a yazık olur. İki yıl şampiyon olmuş. Bu yıl şampiyonluğun güçlü adayı. Avrupa’da başarılı olma arzusu olan bir kulübün takımının başında. Transferler yaptırmış. Takım ona uymuş, o takıma uymuş. Başarı gelmiş. Şimdi niye çomak sokasın. Bu Galatasaray’ın başına geldi. İki yıl şampiyon olmuş hoca milli takıma gitti, Galatasaray hala belini doğrultamadı. Beşiktaş’a ayıp olur, yazık olur. Bana sorarsanız bunu isteyen Fenerbahçe lobisi olabilir. Bence de Aykut Kocaman’ı getirsinler mesela. Zaten uzun zamandır onun için uğraşanlar vardı!

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler