SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kerem Demirbay depremi! Son anda 'Almanya' dedi

Türkiye ve Alman Futbol Federasyonları arasında Kerem Demirbay'ı kazanma yarışı yaşandı. İlk olarak Alman medyası 23 yaşındaki oyununun Alman Milli Takımını seçtiğini yazdı. TFF'den "bizi seçti" açıklaması geldi. Son noktayı koyan Alman Futbol Federasyonu ve kulübü Hoffenheim, oyuncunun Alman Milli Takımını seçtiğini duyurdu.

Hoffenheim ile gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Kerem Demirbay için sıcak gelişmeler yaşandı. İlk olarak genç oyuncunun Almanya'yı seçtiği haberleri Alman basınına yansıdı.

Aradan fazla bir süre geçmeden Türkiye Futbol Federasyonu, "Kerem Demirbay, Türk Milli Takım forması giyecek" başlığıyla bir duyuru yayınladı.

[Kerem Demirbay'ı tehdit mi ettiler?](https://www.mynet.com/kerem-demirbayi-tehdit-mi-ettiler-110233-myspor)

"KULAKLARIMA İNANAMADIM"

Alman Milli Takımına seçilen Kerem Demirbay ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Almanya Milli Takımı’na seçilmek benim için büyük gurur. Joachim Löw’den kadroya alındığıma dair telefon geldiğinde kulaklarıma inanamadım. Bu davet, son dönemde aldığım bir dizi doğru kararın, yaptığım doğru tercihlerin sonucu...

Hoffenheim’ı seçmem bunlar arasında en önemlisiydi. Geride kalan sezon çok büyük bir gelişme gösterdim. Teknik direktörümüz Julian Nagelsmann, güçlü yanlarımı takıma yansıtmamı sağladı. Yine de bu adımların ardından Almanya Milli Takımı’nın bir parçası olmak çok sıradışı...” dedi.

Bu arada, Almanya Milli Futbol Takımı aday kadrosu da açıklandı. Açıklanan kadroda Emre Can'ın dışında Kerem Demirbay'ın da olması dikkat çekti.

Gün içinde yaşanan bu flaş gelişmeyle ilgili futbolcunun kulübü Hoffenheim da bir açıklama yayınladı. Alman Kulübü, Kerem Demirbay'ın Almanya Milli Futbol Takımı'nı seçtiğini resmen duyurdu!

Fatih Terim'den açıklama

Türkiye Futbol Direektörü Fatih Terim, Galatasaray efsanelerinin buluştuğu günde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Kerem Demirbay'la ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise; "Löw'ün bizim oyuncularımızı istemesi bizi mutlu ediyor ancak Kerem konusuna gelirsek son 1 senedir çok hızlı ve iyi bir ilişki kurduk. Yardımcı hocalar sonra benimle görüştü. Ailesi ile görüştük. En son 2 gün evvel Kerem'in bize FIFA'ya gönderilmek üzere Türk milli takımında oynamak istediğini belirten bir yazısı vardı. Ayrıca Hoffenheim kulüben resmi yazı gönderim. Kendi resmi sitelerinde de bunu yayınladılar, ancak bir kaç saat sonra geri çekmişler. Her ne hikmetse anlayamadık" şeklinde konuştu.

Terim'in dediği gibi Hoffenheim yazıyı sitesinden kaldırdı. Almanya Futbol Federasyonu da Kerem Demirbay'ı kadrosunda gösterdi.

TFF şimdi Kerem'in imzaladığı ve FIFA'ya gönderilen ıslak imzalı dilekçeyi sunmaya hazırlanıyor.

Benzer bir konu Mesut Özil davasında da yaşanmış, Terim ve ekibi Mesut Özil için çaba göstermiş ancak Özil , Almanya Milli takım forması giymişti.

TFF başarılar diledi Yaşanan bu gelişmelerin ardından TFF'den yeni bir açıklama geldi. TFF'nin açıklaması şöyle: 'Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da forma giyen futbolcu Kerem Demirbay'la ilgili sitemizden yapılan açıklama ile eş zamanlı olarak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri basınla paylaşmıştır. Aşağıda Kerem Demirbay'ın ıslak imzası ile Türk Milli Takımı'nı tercih ettiği belge, yasal sürece sokulmuşken, oyuncu 'son dakika' kararını değiştirdiğini duyurmuştur.  Daha evvel Türk Milli takımında oynamak istediğini beyan eden, bunun için kendisiyle kurulan tüm diyaloglarda tavrını Türk Milli Takımı'ndan yana gösteren oyuncunun son dakika kararını değiştirmesine neden olan gerekçelerine saygı duyuyor ve futbol yaşantısında başarılar diliyoruz.' Türkiye Futbol Federasyonu, Kerem Demirbay'ın ıslak imzasının bulunduğu belgeyi ve belgenin Türkçe çevirisine de sitesinde yer verdi.

İşte o belge;

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler