SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye 3 - 1 Moldova

A Milli Takım, özel maçta Moldova'yı genç oyuncuları ile yıktı. Rakibini sahadan silen Ay-Yıldızlılar, Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder'in golleri ile sahadan 3-1'lik zaferle ayrıldı. Rakip ağları havalandıran bu 3 genç oyuncu da milli forma ile ilk kez gol sevinci yaşadı.

2018 Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde Finlandiya’yı, Antalya Arena’da oynanan maçta 2-0 mağlup eden A Milli Takımımız, Haziran ayında oynayacağı kritik Kosova deplasmanı öncesi Moldova ile özel maçta karşı karşıya geldi ve sahadan 3-1'lik zaferle sahadan ayrıldı.

Milli Takım mücadeleye hızlı başladı ve ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline aldı ve rakip kalede etkili oldu.

Eskişehir'de müthiş bir taraftar desteğini arkasına alan Ay-Yıldızlı ekibimiz, aradığı golü 14. dakikada buldu. Hızlı gelişen atakta topla birlikte ilerleyen Oğuzhan'ın ara pasına hareketlenen Emre Mor kaleci Serghei Pascenco'yu da geçerek yaptığı vuruşla takımımızı 1-0 öne geçirdi. Emre Mor böylece milli takım kariyerindeki ilk golünü Moldova'ya attı.

Golün ardından baskılı oyununu sürdüren A Milli Takım'da bu kez sahneye Ahmet Çalık çıktı ve Emre Mor gibi o da milli forma ile ilk golünü atmayı başardı. 24. dakikada sol kanattan Emre Çolak'ın kullandığı kornerde, ortaya iyi yükselen Ahmet Çalık düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı ve millileri 2-0 üstünlüğe taşıdı.

Golün ardından oyunda tempo biraz düştü ve Fatih Terim'in öğrencileri soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında da A Milli Takım etkili başladı ve golü de erken buldu. 52. dakikada Okay Yokuşlu'nun pasıyla topla buluşan Cengiz Ünder'in ceza sahası dışında uzak bir mesafeden sol ayağıyla kaleye çektiği mükemmel şut ile milli takımın 3. golünü kaydetti. 3-0.

Cengiz'in golü ile 3 farklı üstünlüğü yakalayan milliler, oyunun kontrolünü elinde bulundurmaya devam etti ve rakip kaleye etkili ataklarını devam ettirdi.

Moldova 90+2'de Radu Ginsari ile farkı 2'ye indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 3-1 Ay-Yıldızlı ekibimizin galibiyeti ile sona erdi.

Bu maçta rakip ağları havalandıran Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder ilk kez milli forma ile gol atma sevincini yaşadı.

TÜRKİYE 3 - 1 MOLDOVA
STAT: Yeni Eskişehir
HAKEMLER: Genc Nuza, Fatlum Berisha, Bujar Selimaj (Kosova)
TÜRKİYE: Onur Kıvrak (Dk. 46 Harun Tekin), Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Çağlar Söyüncü, Güray Vural, Oğuzhan Özyakup (Dk. 64 Deniz Türüç), Okay Yokuşlu, Emre Mor (Dk. 83 Yunus Mallı), Emre Çolak (Dk. 69 Kaan Ayhan), Cengiz Ünder (Dk. 83 Cenk Tosun), Enes Ünal (Dk. 76 Serdar Gürler)
MOLDOVA: Pascengo, Racu (Dk. 46 Posmac), Golovatenco, Epureanu, Bolohan, Dedov, Cebotaru, Cojocari, Mihaliov (Dk. 46 Antoniuc), Ginsari, Bugaiov (Dk 56 Sidorenco)
GOLLER: Dk. 14 Emre Mor, Dk. 24 Ahmet Çalık, Dk. 52 Cengiz Ünder (Türkiye), Dk. 90+1 Ginsari (Moldova)
SARI KARTLAR: Dk. 33 Cojocari, Dk. 39 Ginsari (Moldova), Dk. 61 Okay Yokuşlu (Türkiye)

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Şener Özbayraklı sağ kanattan getirdiği topu, Moldova ceza sahası içindeki Enes Ünal'a aktarmak istedi. Enes'i geçen meşin yuvarlak, Oğuzhan Özyakup'un önünde kaldı. Oğuzhan'ın vuruşunda top, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.
14. dakikada ay-yıldızlı takımın hızlı gelişen atağında Oğuzhan Özyakup, kendi yarı sahasından aldığı topla Moldova yarı sahasına kadar ilerledi. Bu futbolcunun ara pasında topla buluşan Emre Mor, kaleci Pascengo'yu da geçerek, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.
17. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Racu'nun şutunda, kaleci Onur Kıvrak meşin yuvarlağı tek hamlede kontrol etti.
24. dakikada Emre Çolak'ın soldan kullandığı korner atışında Moldova ceza sahası içinde iyi yükselen Ahmet Çalık'ın kafa vuruşunda, top filelere gitti: 2-0.
40. dakikada ceza alanı dışından Emre Çolak'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Pascengo topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
Ay-yıldızlı takım, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.

52. dakikada Okay Yokuşlu'nun ara pasıyla Moldova ceza sahası dışında topla buluşan Cengiz Ünder'in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Pascengo'nun solundan ağlarla buluştu: 3-0.
71. dakikada Sidorenco, Moldova savunmasından atılan topla buluşup, Türkiye ceza sahası içine kadar girdi. Sidorenco'nun sert şutunda kaleci Harun Tekin, topu kontrol etti.
77. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan kaleye gönderdiği topu, kaleci Pascengo güçlükle kornere çeldi.
83. dakikada Antoniuc'un sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Cebotaru'nun şutunda, kaleci Harun Tekin meşin yuvarlığı kornere gönderdi.
90+1. dakikada Cojocari'nin ara pasında ceza sahasına giren ve Şener Özbayraklı'yı geçen Ginsari, sert şutla kaleci Harun Tekin'in solundan topu ağlarla buluşturdu: 3-1.
Türkiye, karşılaşmayı 3-1 kazandı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler