SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Takım'da maç başı prim kaldırılıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım’da sık sık tartışmalara ve krizlere yol açan prim konusunda tarihi bir karar almaya hazırlanıyor.

2017 yılının bütçesini bağlayan TFF Yönetim Kurulu, A Milli Takım oyuncularına maç başı prim verilmesi uygulamasını kaldırıp ve yeni bir sisteme geçme kararına vardı. Üzerinde mutabık kalınan bu sisteme göre, futbolculara ‘kazanılan puan ya da maçlara göre prim’ uygulaması tamamen kaldırılıyor.

YENi DÖNEM

Sürekli sorun yaratan mevcut uygulama yerine, futbolculara, hedefe ulaşmaları halinde FIFA ya da UEFA’dan TFF’ye gelecek primden yüzde verilecek. Bu oranın yüzde 30-50 arasında olması düşünülüyor.

Yani, milliler Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonası finallerine gitme hakkı elde ederse, bu oranlar üzerinden prime hak kazanabilecek.

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan olaylarından biri A Milli Futbol Takım’da yaşanan prim krizi olmuştu. 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde forma giyen bazı oyunculara prim verilmediği iddiasının ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile A Milli Takım Kaptanı Arda Turan’ın arası açılmıştı.

Terim, Arda’nın yanı sıra, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz’ı bir süre kadroya almamıştı.

EURO 2016 PRİM VEREN ÜLKELER

Almanya: 300 bin Euro

İspanya: 340 bin Euro

İtalya: 400 bin Euro

Portekiz: 275 bin Euro

TÜRKİYE: 500 bin Euro

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler