SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bu evlilik başlamadan biter, yürümez'

Spor yazarları, Türkiye'nin Kosova'yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

HEDEF 11 PUAN (RIDVAN DİLMEN)

Uzun süre sonra birkaç maçtır düşünülmeyen Burak'ın gol atması moral açısından önemliydi. Arda'sıyla, Burak'ıyla, Volkan Babacan'ıyla, Yunus'uyla Haziran ayında bir 11 puan yapıp ondan sonra final oynama şansını yakalarız inşallah.

MORAL OLDU

Oyuncularımızın arzusu, kendi ceza sahamızda Hakan ve Arda'nın hamle yapmasından da belliydi. Moral oldu, gergin olan oyuncularımız rahatladı. Oyunun büyük bölümünü forse etmek beklenendi

BAŞKA TAKIM ACIMAZDI (AHMET ÇAKAR)

Aslında Arda'nın kendini kanıtlayacak bir durumu yok ama gereksiz top tutmalar, manasız çalımlar sistemi çok zorladı.Orta sahamız ne ofansif anlamda ne de takım savunmasına yardım anlamında hiç bir şey yapamadılar. Özellikle bu yarıda tüm kontrol bizde olsa da Selçuk İnan ve Oğuzhan Özyakup sahada yok gibiydiler.

KANITLAMAK İSTİYOR

Arda Turan aylar sonra milli takıma yeniden döndü. Belki kendini kanıtlamak istiyor. Üstelik çoğunda da az adamla yakalandık. Bir başka takım olsa acımazdı.

HUZURUN BAŞLANGICI OLSUN (LEVENT TÜZEMEN)

Tecrübeli ve geleceğe yönelik genç yıldızlarımız var. Bu takıma Emre Mor, Ozan Tufan, Serdar Aziz katıldığında gücümüz daha da yükselecektir. Cengiz Ünder gibi müthiş yetenekli bir oyuncuyu Milli Takımın içinde tutmalıyız ama en önemlisi Milli Takımı kavgaların, polemiklerin ve öfkelerin dışında bırakmalıyız. Kosova galibiyeti dilerim Dünya Kupası yolunda Milli Takım için huzurun başlangıcı olur.

FİKSTÜR AVANTAJI...

Dün millilerin oyun aklı olan Hakan, etrafında Arda, Oğuzhan, Yunus, Volkan Şen, Selçuk gibi topu kullanabilen futbolcularla oynayınca kalitesini sahaya yansıttı. Fikstür avantajı elimizde...

ÇIKARILACAK DERSLER VAR (ÖMER ÜRÜNDÜL)

Oğuzhan'ın yerine giren Yunus Mallı'nın kısa sürede 18 içine yaptığı sızma girişimi Burak'la gole çevrildi. Hemen ardından da ikinci gol gelince iş orada bitti. Sonrasında oyun iki taraf için de rölantiye döndü... Sonuçta çok iyi oynamasak da önemli olan 3 puanı almış olduk. Ancak bu galibiyetten de çıkarılacak dersler var.

OĞUZHAN TERCİHİ YANLIŞTI

Oğuzhan'ın ilk 11'de tercih edilmesi de doğru değildi. Çünkü Oğuzhan'ın ciddi bir fizik eksikliği vardı. Devre arasında gereken değişiklik yapıldı.

TARAFTARA BORÇLULAR (UĞUR MELEKE)

Bu milli takım bu derece istikrarsızken gerek Konya'da gerek Antalya'da tribünleri dolduran sporseverlere madalya vermek gerek sanırım! Terim ve talebeleri, kalan 6 maçta bu fedakar tribünlere güzel futbol borçlular.

DÖNENLERİN ETKİSİ GÖRÜLMEDİ (HAKAN ÜNSAL)

Arda, Bura, Selçuk ve Gökhan'ın dönmesinin direkt etkisi görülmedi maçta. Kosova'nın oyun anlayışı, bizim rakibe bakışımız ve tek kale maç olması bu oyuncuların da konsantresini bozdu. Bundan sonraki maçlarda ne biz böyle oynarız ne de böyle oynarsak kazanabiliriz.

5 DAKİKA YETTİ

İkinci yarı ne değişti ya da çok mu farklı oynadık. Hayır. Yunus Mallı'nın ceza alanı içine yaptığı driblingin sonunda, doğru adama doğru zamandaki pası her şeyi değiştirdi. Kosova gibi takımlara karşı dengeyi değiştiren zor gözüken ve basit işleri yapmaktır.

GELECEK ÇIKMAZ (CEM DİZDAR)

Bilinir, ilişkilerin geleceğini belirleyen kavgalar değil kavgaların ardından hangi yöntemlerle barışıldığıdır. Gelecek, barışa bilmek için kurulan cümleler üzerinden kurulur. Milli takımdaki kavgalar neden yaşandı bilenimiz yok. Nasıl barışıldı onu da bilen yok. Haliyle buradan bu teknik ekip ve mevcut kadroyla hepimiz için bir gelecek çıkmaz!

KURU KURU ÇAK

İkinci devreye ilk devredeki oyunun güveniyle başlayan milliler golleri üst üste bulunca oyun koptu. Milli takımın sosyal hallerini anlatan an ise ilk golün sevinciydi sanırım. Tanıdığımız Burak golü attıktan sonra genellik gol sevincini tribünlere koşup yalnız yaşardı. Bu kez de öyle yapacakken yarı yolda karar değiştirip Arda’ya yöneldi!.. Aynı anda Fatih Terim ekibiyle kuru kuruya ‘çak’ yapıyordu!

ARDA KALİTESİNİN ALTINDA (GÜNTEKİN ONAY)

Bireysel olarak bakarsak Arda kendi kalitesinin altında kaldı. Hakan sadece duran toplarda vardı. Oyuna sonradan giren Yunus bizim için anahtar oyuncu oldu. Hasan Ali de işini iyi yapanlardandı.
Takımın en iyileri Volkan Şen, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül idi.

NASIL OLSA YENERİZ

İlk yarıda çok yavaş bir futbol oynadık. Nasıl olsa yeneriz” temposuydu bu. Kosova kalecisi Ujkani de iyi oynayınca sonuç gelmedi. Deneyen ve arayan Volkan Şen’e enerji olarak Gökhan Gönül eşlik etti. Burak çok istekliydi ama ilk yarıda bir kafa vuruşu dışında santrforumuzu pozisyona sokamadık.

MESAJ ÜSTÜNE MESAJ (SERKAN AKCAN)

Terim cephesinden gelen kısa mesajlar. Bir de bu mesajlara cevap var elbette. İkinci yarıda Oğuzhan-Yunus Mallı değişimi oyunun rengini kırmızıya boyadı. Burak Yılmaz’a nefis bir asist yapan Yunus Mallı, ama Burak’ın sahada koşup boynuna atladığı Arda. Kimsenin kulübeye baktığı yok. Mesaj mesaj üstüne. Maçı izlerken resmen yorulduk bu anlamsız mesaj trafiğinden. Futbola olmasa da mesaja doyurdular bizi sağ olsunlar.

BU EVLİLİK BİTMİŞTİR (RÜŞTÜ REÇBER)

Şunu söyleyebilirim ki, oyunlarında ne kadar kendilerini zorlasalar da isteksizlikleri ortadaydı. Bunu da normal karşılıyorum. Çünkü karakterli ve onurlu olmak zorundaydılar. Ve dört oyuncu da belki dün bunun mücadelesini sahada vermeye çalıştılar.

Ama bir gerçek var ki böyle ortamların sonunda atılan gollerden sonra yedek kulübesine gidilmiyorsa bu evlilik başlamadan bitmiştir.

YETMEZ AMA EVET (ŞANSAL BÜYÜKA)

Barışma, kucaklaşma, ayağa kalkma ve ilk galibiyeti alma adına önemli bir fırsat, önemli bir şanstı. Zaten bütün bunları kazanmak adına, karşınıza bir rakip ısmarlasanız, herhalde birkaç ekiple birlikte Kosova’yı seçerdiniz. Bu fikstür şansını iyi kullandık. Ancak bu gruptan çıkıp, finallere gitmek istiyorsak, ölçüyü henüz ağzı süt kokan Kosova ve benzeri takımlara göre değil, grubun “ağır abilerine” göre koymak gerekiyor. Hırvatistan’a, İzlanda’ya, hatta Ukrayna’ya göre...

Ama kabul edelim ki, bu galibiyet gecesinde çok şey kazanmamıza rağmen hem yıldızlar, hem takım oyunu adına “ağır abilere” kafa tutacak bir mücadele ortaya koyamadık, futbolun kalitesini o noktaya taşıyamadık. Neyse, bundan sonrası Finlandi’ya, bir sonrası gene Kosova maçı... Umarım, bu maçlarla hem puanımızı, hem futbolumuzu geliştiririz.

BURAK YILMAZ İYİ DÖNDÜ

İşin sevindirici olan yanlarına bakalım: Burak Yılmaz iyi bir geri dönüş yaptı. Maç boyu yeteri kadar pas alamamış ve beslenememiş olsa bile, attığı golde önünü açışı, Volkan Şen golü öncesi zor pozisyona rağmen etkili bir vuruş yapması, “Çin malı” olmadığını, Türk futbolunun halen bir numaralı golcüsü olduğunu açık şekilde ortaya koydu.

Volkan Şen, rakip savunma duvarına “intihar komandosu” gibi dalışlar yaptı. Hızlı atak geliştirdi, çok rahat adam eksiltti, ceza alanına iyi toplar çıkarttı, en önemlisi rakip savunma anlayışının yerleşik düzenini hareketli oyunuyla “darmadağın” etti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler