SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Arda Turan işini siyasiler çözdü'

Fatih Altaylı, Arda Turan'ın kadroya geri dönmesinde siyasetin parmağı olduğunu söyledi. Altaylı böylesine normal bir meselenin TFF aracılığı ile halledilebileceğini ve her meseleye Ankara'nın dahil edilmesinin gereksiz olduğunu dile getirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Arda Turan’ın milli takıma geri dönmesinde siyasilerin rolü olduğunu söyledi. Herhangi bir TFF yetkilisinin çözebileceği bir olayda Ankara’nın devreye sokulmasını yadırgadığını ifade eden Altaylı, Haber Türk’teki yazısında önemli ifadeler kullandı.

İşte o yazıdan satırbaşları:

En başından beri bu işin bu kadar basit olduğunu söyleyip durmuyor muyum? Aslında bu işi hiç sarpa sarmadan TFF'den bir yetkili çözebilirdi. Ama çözmediler. Çünkü kendilerine güvenleri yok. Gözleri siyasette. Oradan talimat bekliyorlar. Yahu anladık herkes tırsıyor da, bu kadar basit bir şeyi de artık Ankara'dan beklemeyin kardeşim. Sorumluluk alın çözün. Fakat Türkiye böyle bir ülke. Çok kolay çözülecek şeyler önce sorun yapılıyor, olan olduktan, zarar görüldükten sonra çözülüyor.

RUS UÇAĞI KRİZİNE BENZİYOR

Ben bu Arda meselesini aynen Rusya ile uçak krizine benzetiyorum. Rus uçağını düşürdük. “Biz düşürdük, emri ben verdim. Bir daha girsin, bir daha düşürürüz” diyeceğine ilk gün Putin'i arayıp “Ya Vladimir kusura bakma. Bizimkiler bir hata yapmış. Suriye uçağı zannetmişler. Hemen tazmin ederiz. Yanlışlık oldu” desek iş bitecek. Hayır öyle yapmıyoruz. Turizmden 10 milyar, Ticaretten 5 milyar dolar kaybediyoruz. Sonra “Kusura bakmayın. Yanlışlıkla düşürdük. Devlet kararı değil, pilotun bilmemneliği” diyoruz. Arda meselesi de aynen böyle.

Bırakın Terim'i, kimsenin hayır diyemeyeceği bir kişi vermiş talimatı ve Arda takıma dönmüş. Bu işi kimin çözdüğü belli. Arda ile beraber Selçuk ve Burak da dönmüş ki, Selçuk'un şu anki performansı ile Milli Takım'a alınması da hayli ilginç. Bu işi çözen siyasettir. Emir komuta zincirinde çözülmüştür bu iş. Kimse bana tersini anlatmasın. Yemem!

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler