SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hırvatistan 1 - 1 Türkiye

A Milli Futbol Takımımız 2018 Dünya Kupası Elemeleri ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile karşılaştı. 43. dakikada Rakitic'in penaltıdan attığı gole, 45+1. dakikada Hakan Çalhanoğlu karşılık verdi ve maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

HIRVATİSTAN 1 – 1 TÜRKİYE
STAT: Maksimir
HAKEM: Szymon Marciniak
HIRVATİSTAN: Kalinic, Strinic, Vrsaljko, Vida, Corluka, Perisic, Modric, Rakitic (Dk.64 Brozovic), Badelj, Manzdukic, Pjaca (Dk.80 Kalinic)
TÜRKİYE: Volkan Babacan, Serdar Aziz, Kaan Ayhan (Dk.53 Ahmet Çalık), İsmail, Şener, Mehmet Topal, Ozan, Okay, Hakan, Emre Mor(Dk.84 Volkan Şen), Cenk (Dk.71 Olcay Şahan)
GOLLER: Dk.43 Rakitic (Hırvatistan), Dk.45+1 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye)
SARI KART: Ozan Tufan (Türkiye)

Maksimir Stadı'nda karşılaşma Milli Takımımızın vuruşuyla başladı.

Maçın henüz başında Emre Mor ile gole çok yaklaştık. Sağ kanatta topla buluşan yıldız futbolcu rakiplerinden sıyrıldıktan sonra kaleyi gördü ve şutunu çekti. Emre'nin bu şutu uzak kale direğinin hemen yanından auta gitti.

9. dakikada Hırvatlar tehlikeli geldi. Sağ kanattan Sime Vrsaljko'un yaptığı ortaya Manzdukic dokundu. Volkan'ın parmaklarının ucuyla çeldiği top üst direğe çarpıp Pjaca'nın önüne düştü. Golcü oyuncu boş pozisyonda şutunu çekti fakat top yine üst direğe çarparak oyun alanını terk etti.

21. dakikada yine direkler engel oldu. Sol Kanattan Perisic'in yaptığı ortaya iyi yükselen Pjaca kafayıda vurdu fakat top üst direkten oyun alanına geri döndü.

43. dakikada Modric, İsmail tarafından ceza sahası içinde düşürülünce maçın Polonyalı hakemi Szymon Marciniak penaltı noktasını işaret etti. Meşin yuvarlağın başına geçen Barcelonalı yıldız Ivan Rakitic top ile Volkan Babacan'ı ayrı köşelere gönderdi.

İlk yarının son bölümünde Milli Takımımız Emre Mor'un yerde kalmasıyla frikik kazandı. Topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu'nun şutu baraja da çarparak ağlara gitti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı: 1-1.

İkinci yarıya iyi başladık. Dakikalar 52'yi gösterdiğinde Cenk Tosun'un ceza sahası dışından çektiği sert şutu kaleci Kalinic iki hamlede kontrol etti.

53. dakikada sakatlık geçiren Kaan Ayhan'ın yerine Ahmet Çalık dahil oldu.

61'de sağ kanattan Şener ile etkili geldik. Şener'in çizgiden içeri gönderdiği topa kimse dokunamadı ve mutlak gol pozisyonundan yararlanamamış olduk.

74. dakikada Volkan Babacan mutlak gole engel oldu. Sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Pjaca mükemmel bir kafa vuruşu yaptı Volkan da aynı mükemmellikte kurtardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 sonuçlandı.

Grubumuzdaki diğer maçların sonuçları:

Finlandiya 1 - 1 Kosova
Ukrayna 1 - 1 İzlanda

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler