SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burak Yılmaz'a büyük şok

Anne ve babasının yanı sıra eşini de alarak 25 Ağustos’ta Regnum Otel’e giriş yapan golcü oyuncu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’den davet gelmeyince ay-yıldızlı ekipten tek bir kişi ile bile görüşmeden Antalya’dan ayrıldı. Burak’ın iki gün boyunca kendini gizlemesi, hakkında verilen karara tepki olarak yorumlandı.

A Milli Takım’ın önce Rusya ile oynayacağı dostluk maçı, ardından da Hırvatistan ile yapacağı Dünya Kupası grup eleme karşılaşması için aday kadroya davet edileceğini düşünen Burak Yılmaz adeta terse düştü.

Çin’de top koşturan golcü oyuncunun, ay-yıldızlı ekibin Antalya’da kamp yapacağı otelden günler önce villa kiraladığı ortaya çıktı. Anne ve babasının dışında eşini de alarak 25 Ağustos’ta Regnum Otel’e yerleşen Burak, hem ailesi ile birlikte tatil yapmayı, hem de buradan milli takımın kampına katılmayı planlarken, evdeki hesap çarşıya uymadı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in açıkladığı aday kadroda kendini göremeyen yıldız oyuncu büyük bir şok yaşadı. Terim’in kararı sonrası Regnum Otel’de iki gün boyunca tek bir arkadaşı ile görüşmeyen, teknik heyetin yanına bile gitmeyen Burak’ın kendini gizlemesi milli takıma girememesine tepki olarak yorumlandı. 2 Eylül’e kadar rezervasyonu bulunmasına rağmen apar topar Antalya’dan ayrılan golcü oyuncunun bu tavrı herkesi hayrete düşürdü.

‘Çok şaşırdık’

Ay-yıldızlı ekibin yetkilileri, “Burak’ın otelde ailesi ile birlikte bir haftalık villa kiraladığını ve burada kaldığını tesadüfen öğrendik. Sanırız kadroya çağrılacağının hesaplarını yapmış, alınmadığını görünce de otelden ayrılmış. Bu süreçte kendisini otelde hiç görmedik, daha doğrusu yanımıza bile uğrama gereğini duymadı. Açıkcası çok şaşırdık. Tamam kadroya alınmayabilir ancak insan bir uğrar, hal-hatır sorar. 25 Ağustos’ta giriş yaptığını otel görevlilerinden öğrendik. Görevliler Burak’ın ailesi ile villada kaldığını söylediler. Kafileden gören var mı, bilmiyoruz, ama gören olsaydı mutlaka konuşulurdu” ifadelerini kullandılar.

Burak Yılmaz, Çin Süper Ligi’nde BJ Guoan forması altında çıktığı 9 lig maçında 3 gol atmayı başardı.

Üç değişiklik

Ay-yıldızlı ekibin kadrosunda son anda değişikliğe gidildi. 27 kişilik kadroda yer alan Salih Uçan, Cengiz Ünder ve İrfan Can Kahveci, 6 Eylül’de UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri’nde Belarus ile oynayacak Ümit Milli Takım’ın aday kadrosuna dahil edildi. Üç oyuncu, Ümit Milli Takım’ın Ankara’daki kampına katıldı.

(Skorer)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler