SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Medipol Başakşehir 1 - 0 Fenerbahçe

Süper Lig'de 2016-2017 sezonu ilk maçına çıkan Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'e 1-0 yenildi. Üç gün önce Avrupa Ligi'nde Grasshoppers'ı 3-0'la geçen ve yeni teknik direktör Dick Advocaat ile 'havaya giren' Sarı-Lacivertliler ilk lig maçında sahadan boynu bükük ayrıldı. Karşılaşma boyunca '10 numara' eksikliğini hisseden Fenerbahçe pozisyona girmekte oldukça zorlandı. Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal kırmızı kart görerek takımlarını 10'ar kişi bıraktı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 1 - 0 FENERBAHÇE
STAT: 3. İstanbul Fatih Terim Stadyumu
HAKEM: Ali Palabıyık
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Uğur, Yalçın, Epureanu, Eren, Mahmut, Emre, Visca, Mossoro (Dk.65 Holmen), Cengiz (Dk. 84 Dieng), Cikalleshi (Dk. 60 Mustafa Pektemek)
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı
FENERBAHÇE: Volkan, Van der Wiel, Skrtel, Neudstadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Salih, Ozan (Dk. 58 van Persie), Volkan (Dk. 72 Stoch), Alper, Emenike (Dk. 72 Fernandao)
TEKNİK DİREKTÖR: Dick Advocaat
GOL: Dk. 3 Mossoro (M.Başakşehir)
SARI KART: Eren Albayrak, Epureanu (Başakşehir), Skrtel (Fenerbahçe)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 54 Emre Belözoğlu (Başakşehir), Dk. 77 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

3 gün önce İstanbul'da UEFA Avrupa Ligi maçına çıkan Fenerbahçe ile Başakşehir, Süper Lig'in ilk haftasında karşı karşıya geldi... Sarı-Lacivertliler yeni teknik direktörü Dick Advocaat ile Grasshoppers karşısında rahat bir galibiyet alsa da o maçın yıldızı Stoch yine kulübede oturdu. Emenike'yi tek forvet olarak sahaya süren Hollandalı çalıştırıcı sol ön bölgede volkan Şen, sağ ön bölgede ise Alper Potuk'u tercih etti.

Perşembe gecesi sahasında Shakhtar Donetsk'e 2-1 mağlup olan Abdullah Avcı'nın öğrencileri maça çok hızlı başladı.. Henüz 3. dakikada Fenerbahçe ceza sahasının sol bölgesinde topla buluşan Mossoro Mehmet Topal'ın geriye adım atmasından yararlanarak ters köşeye çektiği şutla tabelayı değiştirdi: 1-0..

Golden sonra Fenerbahçe skoru dengelemek için uğraştı ancak ceza sahasına girmekte oldukça zorlandı. Salih'in üretkensizliği, Alper Potuk ve Volkan Şen'in de henüz form yakalayamaması Emenike'yi yalnızlığa itti. 10 numara eksikliği hisseden Sarı-Lacivertliler uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı ilk 45 dakika boyunca.

[Dick Advocaat'tan Josef de Souza'ya kesik!](https://www.mynet.com/dick-advocaattan-josef-de-souzaya-kesik-99857-myspor)

13. dakika Alper 19. dakikada ise van Der Wiel'in şutları Volkan Babacan'da kalırken 30. dakikada ise Alper Potuk'un attğı gol ofsayt nedeniyle sayılmadı. 34. dakikada ise Volkan Şen ceza sahasına girdi Yalçın'ı geçer geçmez şutu yine Volkan babacan'da kaldı.

İkinci 45 dakikaya da Başakşehir hızlı başladı. 52. dakikada Sağ kanattan Cengiz'in sol kanada çevirdiği topta Visca, topu kontrol edip şutunu çekti ancak Volkan Demirel topu kucakladı.

54. dakikada ise Emre Belözoğlu Emenike'e sert girince Ali Palabıyık tarafından oyundan atıldı. Dick Advocaat rakip eksilince sistemini 4-4-2'ye çevirip Ozan'ın yerine van Persie'yi oyuna aldı.

60 dakikada Emenike'nin ortasına iyi yükselen van Persie'nin kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

[Fenerbahçe'nin yeni yengesi yine olay yarattı!](https://www.mynet.com/fenerbahcenin-yeni-yengesi-yine-olay-yaratti-99863-myspor)

Fenerbahçe oyunu bu dakikadan sonra oyunu rakip alana yıktı. 64. dakikada bu kez Hasan Ali'nin ortasında topa kafayla vuran Alper Potuk çerçeveyi bulamadı.

66. dakikada ise bu kez Fenerbahçe sağ kanattan geldi. van der Wiel'in ortasında kale çizgisi önünde Salih Uçan boş pozisyonda topa dokunamadı.

72. dakikada Volkan Şen ve Emenike yerine Stoch ve Fernandao girdi.. Stoch 76. dakikada Hasan Ali'nin pasında ceza yayı dışında sert vurdu top az farkla auta çıktı.

77. dakikada ise maç boyunca bir varlık gösteremeyen Mehmet Topal Fenerbahçe'yi 10 kişi bıraktı.

82. dakikada Stoch ceza sahası içerisinde Fernandao'yu gördü. Brezilyalı futbolcunun şutu savunmadan sekip kornere çıktı.

87. dakikada Fenerbahçe atağında sol kanattan içeri yapılan ortaya Fernandao kafayı vurdu ancak top üst direkten geri geldi. Devam eden atakta Van Persie topu tamamladı ancak Volkan Babacan, nefis bir refleksle topu çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 1-0 mağlup ayrıldı..

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler