SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lionel Messi'den flaş Arda Turan sözleri

Barcelona'nın Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi, Altın Ayakkabı Ödül Töreni sonrası açıklamalarda bulundu. Messi, Arda Turan'ın çok kaliteli bir oyuncu olduğunu ancak şanssız bir dönem yaşadığını söyledi. Cristiano Ronaldo ile aralarında soğukluk olmadığını söyleyen Messi, buna karşın yakın arkadaş da olmadıklarını belirtti.

Geleneksel Altın Ayakkabı Ödül Töreni’nde, ödülün sahibi dünya yıldızı Messi Fanatik Gazetesi'ne konuştu.

Barcelona’nın yaşayan efsanesi, arkadaşımız Mehmet Çağrı Davran’a konuştu, hediyesini kabul etti.

Messi bu önemli buluşmada takım arkadaşı Arda Turan’ın durumundan, Real Madrid’li Ronaldo ile rekabetine, İtalya’nın Dünya Kupası’na katılamayışından aile hayatına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

İşte Lionel Messi’nin o sözleri...

‘Şanssız bir dönem geçirdi’

“Arda Turan’ı ülkesinde çok eleştirdiklerini biliyorum. Ancak Arda kalitesi çok yüksek olağanüstü bir oyuncu. Ne yazık ki şanssız bir dönem geçirdi. Süreklilik ve güven konusunda sıkıntıları oldu. Sonuçta her oyuncu takımında yüksek performans göstermek ister. O Atletico’dan buraya geldi. Orada farklı bir pozisyonda oynuyordu. Burada ise daha farklı bir bölgede oynamaya çalışıyor. Elbette her hafta en iyisini yapmak kolay değil. Tekrar oynamaya ve kendine olan güvenini kazandığında her şey onun için daha iyi olacak. Bizim için çok faydalı bir futbolcu.”

‘Okula ben bırakıyorum’

“Küçüklüğümden beri hedeflerim hep aynı. Şu ana kadar başardıklarımı tekrarlamaya ve daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Bir aile babası olmak benim hayatımda çok şey değiştirdi. Baba olmak hayatımdaki en güzel şeylerden biri. Şu an iki çocuğumuz var ve bir yenisini daha bekliyoruz. Bu inanılmaz bir duygu. Hayatımın büyük bir kısmı çocuklarımla ve ailemle geçiyor. Sabah onları okula bırakıyorum, ardından idmandan sonra Thiago ile vakit geçiriyoruz. Akşam ailece yemek yiyip sonra da çocukları yatırıyoruz. Geçmişteki gibi kendimize vakit ayıramıyoruz. Yani normal bir ailede ne varsa bizde de o var.”

‘Oğlum baba değil, Messi diyor’

“Çocuklarıma futbol oynamaları için bir baskı yapmıyorum. Mateo daha küçük, Thiago is benimle arada idmanlara geliyor ama bana ‘Benimle futbol oyna’ çok demiyor. Evde çok fazla futbol konuşmuyoruz. Mateo küçük oğlum şu an babasının Messi olduğunu anlamıyor ama Thiago yavaş yavaş farkına varıyor. Bazen maçlardan sonra eve geldiğimde bana taraftarların seslendiği gibi baba yerine Messi diyor.”

Teknik direktörlük kararı...

“Futboldan sonra ne yapacağıma henüz karar vermedim. Ancak kendimi bir teknik direktör olarak görmüyorum. Belki ileride bu fikrim değişebilir. Hâlâ bir şeye karar vermek için zamanım var. Formumu korumak için özel bir şey yapmıyorum. Ancak diet programıma çok dikkat ediyorum. Hiç yemek pişirmedim belki bir şeyler yaparım ama yenir mi bilmiyorum."

"Futbolu hâlâ çok seviyorum eve gidince maç izlemeye devam ediyorum. Özellikle İspanya’nın yanı sıra İngiltere ve ülkem Arjantin’de lig maçlarını takip ediyorum. Kariyerimdeki 4. Altın Ayakkabıyı kazandım. Elbette daha fazla olmasını isterim. Ancak bireysel ödüllerden çok önceliğim La Liga ve Şampiyonlar Ligi.”

‘City ve PSG çok formda’

“Şu anda Avrupa’nın en formda takımı olarak Manchester City ve PSG’yi sayabilirim. Ancak Real Madrid ve Bayern Münih’i de unutmamak gerek. Bu takımlardan hepsinin Şampiyonlar Ligi’nde kupayı alma şansı bizim kadar yüksek. Arjantinle Dünya Kupası’nda finale kalmak zor oldu. Farklı hocalarla yola devam ettik bu süreçte. Adaptasyon süreci vardı. Kupaya kadar kendimizi geliştirmeye çalışacağız.”

‘İtalya hayal kırıklığı’

“İtalya’nın Dünya Kupası’na gidememesi hayal kırıklığı oldu. Ancak doğruyu söylemek gerek; İtalyan futbolu da eskisi gibi değil. İtalyan futbolunun iyi olması için Milan ve İnter gibi takımların tekrar söz sahibi olması gerekiyor. Tıpkı 10 yıl önce olduğu gibi. Onları iyi olursa futbolda Çizme yeniden yükselir ve Avrupa’ya etkisi büyük olur.”

Ronaldo’ya ‘arkadaş’ yanıtı

“Real Madrid’in şu an ligde gerimizde kalması sadece geçici bir durum. Şu an Real’in geride kalması ilk kez yaşanmıyor. Sonunda onlar yine bizi yakalamaya çalışacak. Bunu yapabilecek kapasiteye sahipler. Çünkü çok kaliteli oyuncuları var..."

"Son dönemde bireysel ödülleri Ronaldo ve ben kazanıyoruz. Ancak dünyada çok iyi oyuncular mevcut. Ballon d’Or’u kazanacak Neymar, Mbappe ve Luis Suarez gibi isimler mevcut. Ronaldo bir gün onunla çok iyi arkadaş olabileceğimizi söylemiş. Olur mu bilmem. Çünkü yakın arkadaş olmak için vakit geçirmek gerek. Onunla bu yönden bir bağımız yok. Sadece ödül gecelerinde birbirimizi görüyor ve konuşuyoruz. Aramızda bir soğukluk yok ama yaşantımızdan dolayı pek bir arada olacak bir durumumuz olmuyor.”

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler