SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demba Ba'nın futbol kariyeri bitebilir

Shanghai Shenhua ile Shanghai SIPG ile oynanan maçta ağır bir sakatlık yaşayan Senegalli yıldız Demba Ba için eski günlere dönmesinin zor olduğu açıklandı.

Çin Ligi'nde Shanghai Shenhua ile Shanghai SIPG arasında oynanan karşılaşmada sakatlanan Beşiktaş'ın eski yıldızı Demba Ba, siyah beyazlı hayranlarını ve Türkiye'deki sevenlerini üzmüştü.

Senegalli futbolcunun sakatlık durumu merak ediliyordu. İlk tetkikleri yapılan Demba Ba için açıklama geldi.

Shougang Hastanesi'nden ortopedi uzmanı Zhang Guang-wu, Demba Ba'nın futbola yeniden dönmesinin zor olduğunu ve araba kazasıyla eşdeğerde bir sakatlık yaşadığını kaydetti.

Zhang Guangwu, "Demba Ba'nın iyileşmesi 1 - 1.5 yıl sürebilir. Belki sahalara dönmesi 2.5 yılı da bulabilir. İlk ameliyat sonrasında 4 ay zaman geçecek ve ikinci bir ameliyat daha olacak ve bu da en az 1 yıl zaman alır. Otomobil kazasıyle eşdeğer bir durumla karşılaştı" dedi.

Demba Ba'nın sahalara dönmesine pek umut vermeyen uzman, "31 yaşındaki oyuncunun yaşadığı bu sakatlık, bir düşüşe de yol açacaktır" sözleriyle bir nevi futbolcunun güçlü olması gerektiğini ancak eski günlerine dönmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Öte yandan Demba Ba'nın kulübü Shanghai Shenhua, oyuncularını sakatlayan Xiang Sun'un ek ceza almasını talep etti ve federasyona şikayet yazısı gönderdi.

YANINA GİTTİ, ÖZÜR DİLEDİ

Demba Ba'yı sakatlayan Xiang da Demba Ba'yı hastanede ziyarette bulundu. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan ve mutsuz olan futbolcu, "Özür diledim, elini sıktım. Bana anlayışlı bir şekilde 'Hayatta böyle şeyler olabilir' dedi" sözlerini kullandı. Demba Ba ise, "Hayat bazen böyledir, ben kimseyi suçlamıyorum" açıklamasını yaptı.

Demba Ba'nın kırılan bacağının röntgeni çekildi


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler