SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lucescu'dan Türkiye eleştirisi

Zenit'in başına geçen Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, Türkiye ve Türk futbolu hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

Mircea Lucescu, Rus basınına yaptığı açıklamada Türkiye'de genç oyuncularının yetişmesinin sistemden kaynaklı çok zor olduğunu söyledi.

Rus basınına konuşan ve 17-18 yaş gruplarının eğitimi hakkında açıklamalar yapan Lucescu, gençleri eğitmek adına Türkiye'nin zor bir ortama sahip olduğunu savundu.

Çalıştığı tüm takımlarda genç oyuncuların kampta birlikte çalıştıklarını ifade eden Rumen teknik adam, "Zenit'te çok sayıda genç oyuncu olduğunu öğrendim. Kulüp yetkilileriyle de bu konuyu konuştum. 2 yıl boyunca genç oyuncular A takım ile antremanlara katılacak ve deneyim sahibi olacaklar." dedi.

Bu sistemi çalıştığı her kulüpte yaptığını sadece Türkiye'de yapamadığını dile getiren Lucescu, "Bu sistemi Türkiye'de yapamadım. Türk kulüplerinin başkanları 1 numara olmak istiyorlar. Bunun için de ne yapmak gerekiyorsa onu yapıyorlar. Gerekiyorsa Van Persie'yi transfer ediyorlar. Genç oyuncu yetiştirmek yerine yıldız oyuncu almayı daha uygun buluyorlar. Buna rağmen Galatasaray ve Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşadım." ifadelerini kullandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler