SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollanda Ligi'nde mucize: Şampiyon PSV Eindhoven

Hollanda Ligi'nin son haftasında deplasmanda PEC Zwolle'yi 3-1 yenen PSV Eindhoven, lider Ajax'ın puan kaybetmesiyle mucizevi bir şekilde şampiyonluğunu ilan etti. 

Avrupa'da şampiyonluk yarışının en ateşli yaşandığı liglerden biri olan Hollanda Eredivisie'de gülen taraf PSV Eindhoven oldu.

Ligin son haftasına 81 puanla averaj farkıyla, PSV Eindhoven'ın önünde lider giren Ajax, Play-Out oynaması kesinleşen ve hiçbir iddiası olmayan De Graafschap deplasmanında 1 puan bıraktı.

PEC Zwolle'ye karşı deplasmanda boy gösteren PSV Eindhoven ise, UEFA'ya gitme hedefi olan rakibini 3-1 yenince, Ajax'ın 2 puan önüne geçti ve üst üste Hollanda Ligi'ni şampiyon tamamladı.

İKİ TARAFTA DA GÖZYAŞI...

Skor üstünlüğünü erken eline geçiren PSV Eindhoven'da taraftarlar, Ajax maçının son dakikalarını büyük bir heyecanla beklerken, maçın sona ermesiyle birlikte gözyaşlarına hakim olamadılar.

Şampiyonluğu inanılması güç bir şekilde kaybeden Ajax cephesindeyse hüzün gözyaşları vardı. Teknik direktör Frank de Boer, kırık ayağına karşın son dakikaları ayakta izlerken, futbolcular maçın bitimiyle sahayı bir süre terkedemedi.

[Tottenham 1 - 2 Southampton](https://www.mynet.com/tottenham-1-2-southampton-96251-myspor)


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler