SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patrick Ekeng hayatını kaybetti

Romanya'da, Dinamo Bükreş ile Gheorghe Hagi'nin çalıştırdığı Viitorul Constanta takımları arasındaki maçta, Dinamo'nun Kamerunlu futbolcusu Patrick Ekeng (26), oyuna girdikten 7 dakika sonra yere yığılıp kaldı ve hayatını kaybetti.

Romanya 1. Ligi Şampiyonluk Grubu'nun son hafta mücadelesinde Dinamo Bükreş ile Viitorul Constanta karşı karşıya geldi. Mücadelenin 63. dakikasında oyuna dahil olan 26 yaşındaki Kamerunlu futbolcu Patrick Ekeng, 70. dakikada orta sahada bir anda yere yığıldı. Maça ara verildi ve Patrick Ekeng'e 3 dakika içinde müdahale edildi. Hemen hastaneye kaldırılan Ekeng, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

3 DAKİKA GEÇ MÜDAHALE EDİLDİ

Patrick Ekeng'in ölüm nedeni tam olarak açıklanmazken, Kamerunlu futbolcuya 3 dakika da olsa geç müdahale yapıldığı ve hayatını bu nedenle kaybettiği kaydedildi. Ayrıca, saha kenarında bekleyen ambulansın da gerekli teçhizata sahip olmadığı ve yapılan ilk müdahalenin yetersiz olduğu eleştirileri gündeme getirildi.

EKENG'İN HASTANEYE KALDIRILMASINDAN SONRA MAÇ DEVAM ETTİ

Rumen basını ise, maçın hakemi olan ve aynı zamanda doktor olan Florin Marcu'nun oyunu aniden durdurmamasının da Patrick Ekeng'in hayatını kaybetmesinde etkili olduğunu yazdılar.

Öte yandan, hakem Florin Marcu, Patrick Ekeng'in hastaneye kaldırılması sonrası maçı devam ettirdi ve mücadele 3-3 sona erdi.

BAŞHEKİM: BİZE GELDİĞİNDE KALBİ DURMUŞTU

Patrick Ekeng'in kaldırıldığı hastanenin Başhekimi Serban Bradisteanu, ölümün ardından basın mensuplarına şöyle konuştu:

"Patrick Ekeng, hastaneye geldiğinde kalbi durmuştu. Onu kurtarmak için elimizden gelen her şeyi denedik. Ancak, Ekeng müdahalelere cevap vermedi. Futbol sahalarında ilk kez ölüm olmuyor. Daha fazlasını yapamadığımız için çok üzgünüm. Fakat, durum çok güçtü. Hastaneye gelene kadar herhangi bir kalp müdahalesi yapmılmamış. Normalde en fazla 4-5 dakika içerisinde yapılması gerekiyordu. Kalp krizi ve kalp durduktan sonra belirli bir zaman limiti var. Bize geldiğinde tekrar kalbi çalıştırmamız mümkün değildi. Ayrıca, Patrick Ekeng'in beyin ölümü de gerçekleşmişti."

Dinamo Bükreşli oyuncular ve taraftarlar gece yarısı Ekeng'in hayatını kaybettiği stada gidip talihsiz futbolcuyu andı.

"HAKEMİN OYUNU DURDURMASI GEREKİYORDU"

Hayatını kaybeden Patrick Ekeng'in Dinamo Bükreş'te en yakın arkadaşı olduğu belirtilen Harlem Gnohere, "Harika bir arkadaştı. Çok iyi insandı. Kardeşimin aramızdan ayrılması benim için çok üzücü oldu." dedi.

Harlem Gnohere, Patrick Ekeng'in ölüm anını, "Tam önümde düştü. O dakikadan sonra kimsenin oynayacak gücü kalmamıştı. Hakemin oyunu durdurması gerekiyordu. Futbolcuların hepsi şok içindeydi. Umarım ligin kalan maçları ertelenir. Tüm Rumen futbolunun uyanması gerekiyor, tıpkı Afrika'da olduğu gibi." diyerek açıklamalarını noktaladı.

FUTBOL DÜNYASI YASA BOĞULDU

Dinamo Bükreşli Ekeng için birçok futbolcu sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı paylaştı.

Trabzonspor'un Kamerunlu eski futbolcusu Stephane Mbia, vatandaşının ölümü için "Kamerun futbolu bir kardeşini kaybetti. İnanamıyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum." diye yazdı.

Antalyaspor'un Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o, "Bu trajik ölümü görmekten dolayı üzüntü duyuyoruz" mesajını gönderdi.

Galatasaray'ın Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou,"Kelimeler yetersiz kalıyor. Bir aslan asla ölmez. Huzur içinde yat" şeklinde duygularını aktardı.

Arsenal'ın İspanyol oyuncusu Hector Bellerin, "Sevdiğimiz oyunu oynarken ölen bir başka futbolcuyu görmek üzüntü verici" yorumunda bulundu.

Manchester United'ın Fransız golcüsü Anthony Martial, Ekeng'in ölümünden duyduğu üzüntüyü aktararak, "Huzur içinde yat Ekeng" mesajını paylaştı.

Kamerun Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Ekeng'in kaybından dolayı duyduğumuz üzüntüyü açıklamak için kelime bulamıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ROMANYA'DA TÜM FUTBOL AKTİVİTELERİ ERTELENDİ

Öte yandan, Romanya Futbol Federasyonu, Patrick Ekeng'in hayatını kaybetmesi nedeniyle, altyapı maçları dahil ülkedeki tüm futbol aktivitelerini ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler