SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arsenal 2-1 Leicester City

İngiltere Premier Ligi'nde Arsenal, lider Leicester City'yi evinde uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup etti.

İngiltere Premier Lig'in 26. haftasında Arsenal, Emirates Stadı'nda ligin lideri Leicester City'yi konuk etti. İlk dakika soldan Chamberlain çizgiye inip ortaladı. Defans topu kornere çeldi. Kornerden gelen topa Giroud kafayı vurdu ancak top yandan avuta gitti. Arsenal önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

15. dakikada Ramsey'nin uzun pasında Mesut topa hakim olmadan Schmeichel topu uzaklaştırdı. Hemen ardından Vardy'nin kafa vuruşunu Cech çizgide yatarak önledi.

21'de Chamberlain çizgiye inip ortaladı. Giroud istediği gibi vuramadı. 25. dakikada yine Chamberlain ortaladı defansın müdahalesi sonraı top kornere çıktı. Kornerden gelen topa Giroud kafayı vurdu, üstten avuta çıkardı.

Leicester City'nin maçlarını seyretmeye geçen sene başladım. Geçen hafta Etihad'da seyrettim en son. Bugün ilk yarım saatte istedikleri futbolu oynatmadı Arsenal. Leicester defans yaparak puan almaya çalışan bir takım değil. Arsenal bugün daha iyi oynayan taraf ilk yarım saatte. 37'nci dakikada Mesut sağdan korneri kullandı. Ters taraftan defans kornere gönderdi.

40. dakikada Kante'nin vuruşunda Cech solundan filelere giden topa son anda müdahalede bulunarak kornere çeldi.

İLK YARI BİTMEDEN GOL GELDİ

Devrenin son dakikasında Monreal, Vardy'yi ceza sahasına girdiği anda düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Leicester'ın golcüsü Vardy, penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı sona erdi. Arsenal'i zor bir ikinci yarı bekliyor.

İKİNCİ YARIDA ARSENAL FIRTINASI

Arsenal hızlı başladı ikinci yarıya. Ramsey'nin vuruşunda top direğin yanından avuta gitti. Arsenal'in artık şampiyonluğu değil, ilk dörde girmek için maçı kazanması veya beraberlik alması gerekiyor. Ranieri oyuncularına destek veriyor. Bugün hiç yerine oturmadı.

Monreal'in ortası Giroud 'nun kafası üstten avuta çıktı. 54'üncü dakikada Simpson, Leicester'da ikinci sarı kartı görünce oyun dışında kaldı. Maçın bitmesine 35 dakika kaldı.

Ranieri, Mahrez'i kenara alıp yerine stoper Wasilewski'yi oyuna soktu. Leicester geçen hafta bu saatlerde Etihad Stadı'nda City karşısında 3-0 öndeydi. Bugün aynı dakikalarda Arsenal'e karşı 1-0 önde. Bu bir tesadüf değil.

WALCOTT AYAĞA KALDIRDI

Dakikalar 71'i gösteriğiden, sağ kanattan Bellerin ceza sahasına ortasını gönderdi. Giroud topu kafasıyla indirdi. Müsait pozisyonda olan Walcott durumu eşitledi: 1-1. Leicester bugün sahaya beraberlik için çıkmadı. Arsenal'i durdurup sonra açığını bulmaya çalıştı. Vardy'nin kazandırdığı penaltıyla öne geçti. Alexis bugün gol pozisyonlarında bir türlü istediği vuruşu yapamadı. Bitime 10 dakika var. Arsenal gol için yükleniyor ancak son vuruşlar çok kötü.

86. dakikada Mesut'un ortasına Mertesacker altı pasta vurup golü yapamadı. Ardından Welbeck karambolde dokunamadı. Arsenal tek kale oynuyor. Monreal'in pası Ramsey'nin vuruşu yandan avuta gitti. Karşılaşmaya 4 dakika uzatma eklendi.

[Mesut, Barcelona'yı böyle tavladı!](https://www.mynet.com/mesut-barcelonayi-boyle-tavladi-92933-myspor)

ARSENAL SON SANİYEDE

Uzatmanın son dakikasında Mesut Özil serbest vuruşu kullandı. Danny Welbeck kafayı vurdu ve son dakikada takımını 2-1 öne geçirdi. Mücadele bu golle sona erdi. Arsenal, lider Leicester City'yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında 'Ben de varım' dedi.


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler