SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mourinho abarttı! Yıldızlar ordusu...

Sezon sonu Manchester United'ın başına geçmesi beklenen Jose Mourinho'nun, Kırmızı Şeytanlar için bir transfer listesi bile hazırladığı belirtildi.

Adeta bir yıldız ordusuyla çalışmak isteyen Mourinho'nun istediği oyuncuların kadroya katılması ise aslında hiç zor değil...

Geçen sezonki kötü gidilşatın ardından takımın başına Hollandalı tecrübe abidesi teknik adam Louis Van Gaal getirilmişti.

Van Gaal bu sezon 50 milyon euroya Fransa'dan Anthony Martial, Hollanda'dan 28 milyon euroya Memphis Depay gibi isimleri kadroya katmış ancak hücum hattında takıma istenilen gücü kazandıramamıştı.

2017'ye kadar kulübüyle sözleşmesi bulunan Van Gaal'ın sezon sonu takımdan gitmesine ve Şeytanlar'ın başına, bir başka hayal kırıklığı yaratan ve Chelsea'den gönderilen Jose Mourinho'nun geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İngiliz medyasında 1 haftadır yer alan haberler ise Portekizli teknik adamın Manchester United için müthiş bir transfer listesi hazırladığı yönünde...

Bu transferlerin yapılması ise Manchester ekibi için çok zor değil. Çühnkü United, dünyada bu sezon en çok gelir elde eden 4. kulüp oldu.

Bir başka önemli nokta ise gelecek sezon Deloitte para liginde ilk sırada yer alacak olmasının şimdiden kesinleşmesi...

Dolayısıyla Kırmızı Şeytanlar'ın transferde, özellikle de Finansal Fair Play konusunda bir sorun yaşamayacağı aşikâr...

United özellikle Uzakdoğu pazarına açılan ilk Avrupa kulübü olduğu için, bu bölgeden müthiş gelirlere sahip...

Peki Mourinho'nun listesinde kimler var?

İşte o yıldızlar...

Gareth Bale
Sadece Mourinho değil, Van Gaal de onu çok istemişti. Başkan Florentino Perez'le sorunları olduğu iddia edildi... Mourinho'nun onun için 140 milyon euroluk bir rakamı kulüp adına çok rahat gözden çıkarabileceği belirtiliyor.

Cristiano Ronaldo
Hem Mourinho'nun hem Manchester United'ın onun için ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Manchester United'a bir gün geri dönmek istediğini daha önce de söyledi. Ancak Amerika kıtası hakkında da son zamanlarda olumlu açıklamaları var.

Yine de Mourinho'lu United'a gitmesi MLS'ten çok daha yüksek ihtimal...

Edinson Cavani
Martial ve Depay'ın yetenekleri kadar genç ve tecrübesiz oldukları da ortada... Mou, Paris'ten ayrılmak istediği belirtilen Cavani'yi kadroya katıp hücum hattına tecrübeli bir golcü düşünüyor.

Neymar
Ve Neymar... Real Madrid iddiaları da ciddi şekilde gündemde... Babası vergi kaçakçılığı dolayısıyla çıktığı mahkemede "Oğlum için teklifler var, ben bunlarla uğraşamam" şeklinde konuşunca dalga konusu oldu ama Mourinho'nun onu Santos'tayken de istediği biliniyordu.

Thomas Müller
Bayern'de harikalar yaratıyor. Altın Top ödülünde onun da son 3'e kalması gerektiğini ve futbol magazin dünyasına kurban gittiğini söyleyenler hiç de az değildi. Yeni ve dinç United orta sahası için mükemmel ve ötesi bir seçim olur.

Paul Pogba
Juventus satmıyor, Pogba 'Torino'da kalacağım' diyor. Bu yaz ya Barcelona ya da Real Madrid'e gitmesine kesin gözüyle bakılıyordu ancak resmi bir teklif bile olmadı.

Eski takımı United'a dönmesi şaşırtıcı olmaz ama bu transferin gerçekleşmesi için en az 100 milyon euro gerektiği kesin...

John Stones
Premier Lig'de yaz transfer sezonunda hem Chelsea (yani Mourinho) hem de City onu çok istedi. Everton satmadı. 21 yaşındaki stopere, "hangi takıma giderse gitsin yıllarca defansın göbeğinde oynayacak" gözüyle bakılıyor.

Ancak onun maliyeti de ucuz olmayacak. En az 30 milyon euroluk bir ücretin, onu alacak takımın kasasından çıkması gerekecek.

Raphael Varane
Real Madrid onu Fransa Ligue 2'den bulduğunda "Nereden çıktı bu adam?" soruları sorulmuştu. İlk sezonunda iyiydi, sonra biraz daha sönük kaldı ama Fransız oyuncunun United defansı için taze kan olacağı kesin...

Onun da değeri John Stones gibi 30 milyon euro olarak belirtiliyor.

Sergio Ramos
Mourinho'nun eski öğrencisi... duran toplardaki becerisi, hırsı ve yeteneği tartışılmaz. Birtek Mourinho için Manchestr United'a gidebili ancak onun için de 20 milyon eurodan aşağı bir rakam Real tarafından kabul edilmez.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler