SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Bunu söyleseydim insanlar gülecekti'

Arda Turan, Barcelona'nın Atletico Madrid'i 2-1 mağlup ettiği maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Milli futbolcu, "Barcelona'ya sponsorlar sayesinde transfer oldu" iddiasında bulunanlara kinayeli bir yanıt vererek, "Ben de arıyorum birkaç sponsor daha" dedi.

[Nefes kesen maç! 3 gol, 2 kırmızı kart](https://www.mynet.com/nefes-kesen-mac-3-gol-2-kirmizi-kart-92410-myspor)

İşte Arda Turan'ın açıklamaları;

"Burada olan herkesin geçmişinden çalşarak geldiği aşikardır. Saygıyı hakediyoruz. Çok büyük saygı görüp takdir alıyorum. Daha ileriye gitmeye çalışıyorum. Kendim takımım ve ülkem adına... Sabri Ugan, hakkımda bir kitap yazmıştı (Arda Turan, Aslan yürekli kaptan), onu biraz daha geliştirmiş onun geliri genç kardeşlerimize gidecek. Güzel bir örnek olabilir. O kitapla ilgili bir yorum aldım. 'Abi tam benim hayallerimi anlatıyor' diye. Bunları duymak bile çok güzel. Ülkemin bir parçasıyım ve orayı unutmam. Kulübümüze teşekkür ediyorum. Hiçbir özel günü kaçırmıyorlar, hassas yaklaşıyorlar. Hayalimin en tepesinde Barcelona vardı. O zaman söyleseniz insanlar gülecekler.

HAYALLERİMLE İLGİLİ ÇALIŞIYORUM

Bazı durumlar var bizim ülkemizde; mesela sponsorlar yüzüden dendi. Ben de arıyorum bir kaç sponsor daha (gülerek). Çalışmakla ilgileniyorum. Hayallerimle ilgili çalışıyorum, bunları açıklamıyorum. Keyfini çıkarsınlar beni izleyenler. Her gününde ayrı bir emek var bu işin. 6 ay takımla oynayamadım. Bunun dezavantajları olduğu gibi avantajları da var. Atletico Madrid'in bende çok özel yeri var. Hasret giderdik birlikte.

Kulüp ve şahıslarla ilgili arkadaşlarıma tavsiye vermiyorum. Daha aza gidiyosunuz ama başarmak istedikleriniz var. 'Git ve dene' diyen birçok insan vardı. İnsanların söylediklerini unutmuyorum. Kinci bir insan değilim ama, Şansal Büyüka ve kanalınıza çok teşekkür ediyorum."

"SÖYLESEYDİM İNSANLAR GÜLECEKTİ"

Bugün 29. yaş gününü kutlayan ve Barcelona formasıyla ilk defa eski takımı Atletico Madrid'e karşı forma giyen Arda, "Benim için güzel bir gün. Kazandığımız için de çok mutluyum. Hem duygusal anlamda hem de maçın heyecanı açısından önemli bir gündü. Çok şükür kazandık. Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum çünkü takımın parçası olmayı başardığımı düşünüyorum" diye konuştu.

Elinden gelenin en iyisini verebilmek, takım halinde kupalar kazanabilmek için burada olduğunu vurgulayan Arda, "Bugün kupalara giden yolda önemli bir adım attığımızı düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Barcelona'daki ilk 6 ayında oynayamamasına rağmen takımla birlikte antrenmana çıkıp, arkadaşlarını yakından tanıyarak uyum sürecini kolay geçirdiğini belirten milli futbolcu, "Oynamamanın dezavantajını bazı durumlarda avantaja çevirdim" değerlendirmesini yaptı.

Arda, iki futbolcusu kırmızı kart gören eski takımı Atletico Madrid'in büyük takımlara karşı sert futbol oynadığı eleştirilerine katılmadığını da söyleyerek, "Herkesin tarzı var. Atletico Madrid'in tarzına saygı duymak lazım. Yıllardır başarıya böyle ulaşıyorlar. Bu, saygı duyulacak bir durum" şeklinde görüşünü paylaştı.

Eski takım arkadaşlarıyla maçtan önce ve sonra konuştuğunu anlatan Arda, "Hepsiyle konuştum. Birbirimizi gördüğümüz için mutluyuz, özlemişiz. Onların, Atletico Madrid Kulübününbende çok özel yeri var. Bir aile gibiydi. Dört sene çok özel yıllarım geçti. Unutmak mümkün değil. Hasret giderdik" şeklinde konuştu.

"Bundan sonra hem kupalar kazanıp hem kariyerime bir şeyler ekleyip hem de Türk gençlerine örnek olmak istiyorum" diyen Arda Turan, "Burada olmak benim için çok anlamlı. O yüzden bunun keyfini çıkartıyorum" ifadelerini kullandı.

"Maddiyatı değil, kariyeri hedef almak lazım"

Genç Türk futbolculara yönelik olarak, "Maddiyatı değil, kariyeri hedef almak lazım" açıklamasında bulunan Arda, şöyle konuştu:

"Seviyesine bakmaksızın Avrupa'nın her takımına gitmek lazım. Yurt dışına açılmak, yeni şeyler öğrenmek, ülkeyi temsil etmek ve oradan aldıklarınızı Türkiye'ye getirmek çok önemli diye düşünüyorum. Ülkemizdeki futbolcular içinde böyle bir fırsatı olan varsa, lütfen değerlendirsinler. Ama ben hayatım boyunca hiçbir futbolcuya 'şu kulübe gitsin' diye bir fikir söylemedim."

"Çok dua alıyorum"

Arda Turan, Barcelona'daki takım arkadaşları ve futbol dünyasının diğer yıldızları gibi çalışarak bu noktaya geldiğini vurgularken, "Bence bazı şeyler hayatta saygıyı hak ediyordur. Sağ olsun ülkemin insanlarından çok büyük saygı görüyorum ve dua alıyorum. Onların hem kariyerim hem de milli takım açısından benden beklentilerini daha ileriye taşımaya çalışıyorum" diye konuştu.

"Türk gençlerine örnek olabiliyorsam ne mutlu bana. Artık en büyük hedeflerimden bir tanesi bu" ifadelerini kullanan Arda, hakkında çıkan bir kitaptan dolayı sosyal medyada çok güzel sözler aldığını, bir gencin "Abi ben o kitabı okuyorum ve benim hayallerime örnek oluyorsun" dediğini anlattı. Arda, "Benim için hayattaki en anlamlı şeyler bunlar. Allah'a şükürler olsun ki kariyerimde çok şey gördüm ve görmeye de devam ediyorum" şeklinde görüşlerinibelirtti.

Barcelona'da forma giymesiyle birlikte Katalan kulübünün Türkiye'ye olan ilgisinin de arttığının hatırlatılması üzerine ise Arda, "Ben burada sadece kendimi temsil etmiyorum. Ülkemin bir parçasıyım ve ülkemi de temsil ediyorum. Ülkemin tanınması ve ülkemi anlatmak açısından bunlar çok şey ifade ediyor. Bence çok güzel şeyler ve gösterdikleri hassasiyet, ülkeme yaklaşımlarının çok ılımlı ve anlamlı olması, hiçbir özel günümüzü kaçırmamalarından dolayı kulübüme çok teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Hayallerimin en tepesinde hep Barcelona vardı"

"Hayallerimin en tepesinde hep Barcelona ve Barcelona'nın oynadığı futbol vardı. Ama bunu geçmişte söyleseydim insanlar gülecekti" diyen Arda, şöyle devam etti:

"O zaman, 'olmaz, yapamaz' diyeceklerdi. Çünkü bizim ülkemizde hep böyledir. Ama ben işime bakıyorum çünkü bu çalışmakla alakalı bir şey. Milli takımla ya da geleceğimle ilgili de hayallerim var ama söylemiyorum. Sadece çalışıyorum. İnşallah onlar olur. Ben şimdi bugünlerin keyfini çıkarıyorum. İnsanları eleştirmektense, nasıl oluyor, nasıl başarılıyor, ona bakılmalı. Buraya gelmenin her saniyesinde emek var."

Arda ayrıca, 29. yaş günü dolayısıyla ailesi ve arkadaşlarının Barcelona'ya geldiğini, hep birlikte yemek yiyeceklerini sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler