SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Jose Mourinho kovuldu

İngiltere Premier Lig'de sezona kötü bir giriş yapan ve bir türlü bu gidişi durduramayan Chelsea ile Jose Mourinho'nun yolları ayrıldı. Haber İngiliz basınında son dakika gelişmesi olarak yer aldı.

Geçtiğimiz sezonu İngiltere'de şampiyon olarak kapatan Jose Mourinho'nun Chelsea'si bu sezona da şampiyonluğun en büyük adayı olarak başlamış ancak hiç beklenmedik sonuçlar almıştı.

Premier Lig'de geride kalan 16 hafta sonunda sadece 4 kez galip gelebilen 'maviler' sahadan 3 kez beraberlikle ayrılırken 9 kez de mağlup olmuştu. Bu sonuçlar Chelsea'yi tarihinin en kötü puan tablosu fotoğraflarından biriyle karşı karşıya bırakmıştı: 16 hafta sonunda 15 puanla 16. sıra!

[Mourinho'dan itiraf 'Futbolcularım bana ihanet etti'](https://www.mynet.com/mourinhodan-itiraf-futbolcularim-bana-ihanet-etti-90430-myspor)

TAZMİNATI SORUN YARATMIŞTI

İlk 5 hafta sonunda gelen 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik kariyeri başarılarla dolu Jose Mourinho'nun kovulmasını gündeme getirse de bu güne kadar Londra kulübünün başkanı Rus milyarder Roman Abramovich'in elini kolunu bağlayan şartın Portekizli hocanın tazminatı olduğu konuşuluyordu.

Chelsea bu ayrılık sonrasında Jose Mourinho'ya 30 milyon Sterlin, yaklaşık 131.5 milyon TL tazminat ödeyecek.

O kadını kovmayacaktı!

Takım doktoru Eva Carneiro'nun gönderilmesinin ardından kulüp içinde başlayan huzursuzlukla, Jose Mourinho'ya olan desteğin sonlandığı, duygusal kırılmanın Portekizli'nin sonunu hazırladığı belirtildi.

Jose Mourinho'nun kovulması akıllara yaşanan gelişmeleri de getirdi. Chelsea Kulübü bu sezon bir çok olumsuz olaya sahne oldu. Londra ekibi her ne kadar sezona istediği gibi başlayamasa da, işlerin bir şekilde düzeleceği ve sportif açıdan iyi sonuçların er geç gelmeye başlayacağı konusunda kimsenin şüphesi yoktu.

Ancak Eva Carneiro olayı kulüp içinde büyük bir kırılmaya yol açtı. Chelsea'de takım doktoru Carneiro, teknik direktör Jose Mourinho ile tartışmış ve Portekizli hoca tarafından önce kadro dışı bırakıldı, ardından kovuldu. Kadın doktorun sakatlanan Hazard'ı kenara alma kararına Mourinho'nun bozulmasıyla gerginlik başlamıştı. Bu olayın ardından tarafların birbirlerine yönelttikleri suçlamalar gündem yarattı, Portekizli çalıştırıcıya cinsiyet ayrımcılığı yapmak suçlaması yöneltildi.

Bu olayın ardından Mourinho'nun kulüp içi hiyerarşi içerisindeki tüm desteğini yitirdiği yorumları yapıldı. Eden Hazard, Nemanja Matic ve Cesar Azpilicueta gibi geçtiğimiz yılki şampiyonlukta önemli payı olan isimlerin takım arkadaşlarının önünde hocalarından azarlandığı ortaya çıktı. Bu gelişmelerin de ardından hocayla oyuncular arasındaki iplerin tamamen koptuğu ifade edildi.

Son konuşmasında 'İhanete uğradım' demişti

Chelsea'nin Leicester'e kaybetmesinin ardından futbolcularını işine ihanet etmekle suçlayan Jose Mourinho, "İşimin ihanete uğradığını hissediyorum. İlk dörde artık giremeyiz. Bu maç için dört gün çalıştım, rakiplere karşı her şeyi hazırladım. Attıkları golleri inceleyerek dört hareketi futbolcularıma çalıştırdım. Oyuncularım en az üç gün süren idmanlarda tüm bilgileri aldılar. İçten dürüst futbolcular olduklarını biliyorum. Sorun onlara, doğru söylediğimi kabul edecekler. Çalıştırdığım iki durumda birinci ve ikinci golü yediler" dedi

Portekizli hoca şöyle devam etmiş; "Kalmak istiyorum. Umarım yönetim kurulu ve sayın Abramovich de kalmamı istiyorlardır" demişti.

[Mourinho'dan Drogba'ya şok sözler!](https://www.mynet.com/mourinhodan-drogbaya-sok-sozler-89611-myspor)

Yerine adaylar

Mourinho'nun yerine gelecek menajer adayları arasında Pep Guardiola, Guus Hiddink, Brendan Rodgers ve Juande Ramos'un isimleri yer alıyor.

Chelsea'de daha önce 2004­2007 yılları arasında görev yapan Mourinho, üç yılda ikisi lig şampiyonluğu olmak üzere altı kupa kazanmış ancak 20 Eylül 2007'de Portekizli çalıştırıcının görevine son verilmişti.

2013 yılının haziran ayında yeniden Chelsea'ye dönen deneyimli teknik adam, ilk yılında ligi üçüncü sırada tamamlarken, geçen sezon ise fazla zorlanmadan şampiyonluk ipini göğüslemişti. Bu sezon 16 haftada 15 puan toplayan Londra ekibi, küme düşme hattındaki takımların bir puan üstünde yer alıyor.

KARİYERİ KUPALARLA DOLU

Kariyerine 1990'lı yılların başında ünlü İngiliz teknik adam Bobby Robson'un yanında tercümanlıkla başlayan Portekizli Jose Mourinho, dünya futbolunda adını duyurduğu çıkışını 2002 yılında başına geçtiği Porto ile yaptı. Bu kulüple 2 kez Portekiz Şampiyonluğu bir kez de UEFA Kupası kazanan Mourinho bu çıkışının sürpriz olmadığını Porto ile 2004 yılında Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak gösterdi.

Daha sonra Rus milyarder Abramovich'in satın aldığı Chelsea'ye geçen Mourinho, buradaki ilk döneminde 2005 ve 2006 İngiltere şampiyonluğu ile 2 Lig Kupası ve 1 FA Cup kazandı.

2008 yılında İtalyan kulübü Inter'e geçen Portekizli, burada rüya gibi bir 2 sezon geçirdi. 2009 ve 2010'da İtalya şampiyonluğunu kazanan Inter 2010'da Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak sezona damga vurmuştu.

2010 yılında bu kez dünya devi Real Madrid'e geçen Mourino, 2012'de İspanya şampiyınluğunu da kazanarak, Avrupa futbolunun zirvesinde yer alan İspanya, İtalya, İngiltere ve Portekiz'de şampiyonluk yaşama başarısı gösterdi. Mourinho ayrıca 2 ayrı kulüple, Inter ve Porto ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan dünya futbolundaki 3. teknik direktör oldu.

Sosyal medyada Mourinho depremi!

Dünyanın 1 numaralı teknik direktörü Jose Mourinho'nun görevine son verilmesi futbol dünyasının gündemine bomba gibi düştü. Haberin duyulmasından birkaç dakika sonra Twitter'da TT olan Portekizli çalıştırıcı için birbirinden ilginç tweetler atıldı. İşte o tweetlerden bazıları.

@mehmet360
Jose Mourinho: Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar biz çöktük, bir başka bahar için sadece YAPRAK döktük

@CoolAmaOdun
Jose Mourinho bile kovuluyor, Hamza Hamzaoğlu ne yapsın

@sakuraitobu
Jose Mourinho'ya Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü diyebilir miyiz?

@ufukcingz2
Jose Mourinho'yu takımımızın başında görmek isterim. Ancak bu bugün değil. Şu an takımımızın başında başarılı bir Teknik Direktör var.

@neutralstimulus
Jose mourinho.. Şimdi değilse ne zaman?

@gekasbaskan
Jose Mourinho Fenerbahçe'mize hayırlı olsun.

@nehirsayginn
Jose Mourinho görevden ayrılmış. Ünal Aysal olsaydı Offfffffff ne hayaller be! Dursun amcayı düşününce Hikmet Karaman'dan öte hayal olmuyor

@ayknyldrm
Büyük hocaların bu sene görevlerine hep son verildi. Önce Hamza Hamzaoğlu şimdi de Jose Mourinho...

‏@sultanahmeet
Jose Mourinho Chelsea'ye zaten 3 beden büyük geliyordu. Şimdi biraz dinlenme zamanı. Yeni sezonda yepyeni maceralarla bekliyor olacağım

@yaygun
Jose Mourinho, bir gün Galatasaray'a gelecek. Yardımcısı ise Didier Drogba olacak.

@ufukcingz2
'Vitor Pereira defansif oynatıyor' diyen adam, 'Jose Mourinho gelsin' diyor. Enterasan değil mi? Mourinho kale önüne otobüs çekiyor:)))

‏@tshaberportali
Jose Mourinho ile yollarını ayıran Chelsea Mircea Lucescu'ya teklif götürürse hiç şaşırmayın.

@SportifCumleler
Jose Mourinho hayalinden öte kurulması gereken hayal, vizyon sahibi bir başkan ve yönetim. Mourinho'yu hayal etmek vizyon gerektirir.

‏@ugrberdmgmailc2
Jose Mourinho'nun işinden kovulduğu bir dünyada yaşıyoruz.

@canerbaspinar
Jose Mourinho kovulduysa bu işi yapmanın bir anlamı yok, manavcı olarak hayatıma devam etmek istiyorum

UNUTULMAZ SÖZLERİ

Dünyanın en başarılı teknik direktörleri arasında yer alan Jose Mourinho, sivri diliyle de ünlü. Portekizli çalıştırıcının futbol tarihine geçmiş çok sayıda unutulmaz sözü bulunuyor. İşte onlardan bazıları:

CLAUDIO RANIERI'YE...

İngiltere'de 4 yıl kaldı, sadece günaydın ve iyi günler demeyi öğrendi, başka kelime öğrenemedi.

NEWCASTLE UNITED MAÇI SONRASI

Newcastle, sahanın ortasına inek parketmiş gibiydi. Ondan sonra oyun durdu; çünkü sahanın içinde inek vardı.

"KOLAY İŞ İSTESEYDİM..."

Chelsea'nin başına geçmesinin ardından; "Kolay bir iş isteseydim, Porto'da kalırdım. Güzel mavi bir koltuk, UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, Tanrı ve Tanrı'dan sonra ben.

"EĞER ABRAMOVİCH..."

"Eğer Abramovich bana idmanlarda yardım etseydi, ligin dibinde olurduk. Ben onun yerine işin başına geçseydim, şu anda batmış olurduk.

EŞİNİN DİYETİNE BAKSIN

Mou'nun pisliklerini temizliyoruz diyen Benitez'in eşine Mou'dan cevap; "Hanımefendinin kafası karışmış. Vaktini eşinin diyetine harcamalı. "Benitez'in benim yerime gittiği tek kulüp Inter Milan'dı ki, o sıralar Avrupa'nın en iyisi olan takımı 6 ayda mahvetti"

"KUPA İÇİN TEŞEKKÜR ETMELİ"

Inter ile Devler Ligi'nin alıp ayrıldığı sezonun ardından, Benitez'in Dünya Kulüplerarası Şampiyonası'nı kazanması üzerine; "Ona verdiğim bu kupa için bana teşekkür edecektir"

UEFA KUPASI YORUMU

UEFA Kupası'na gider "UEFA Kupası'nı kazanmak istemiyorum. Bu benim için büyük hayal kırıklığı olur. Oyuncularımın, UEFA Kupası'nı bizim yarıştığımız bir yer olarak algılamasını istemiyorum"

"ONUN SIFIR KUPASI VAR"

Frank Rijkaard ile ilk buluşmalarında, karşılaştırılması üzerine; "Benim menajerlik geçmişim, Rijkaard ile karşılaştırılamaz. Sıfır kupası var, ben de ise çok kupa var.

"BENİ GEORGE CLOONEY OYNASIN"

"Eğer benim hayatımı film yapacaklarsa George Clooney oynasın. Fantastik bir aktör ve eşim de onun oynamasını istiyor.

"ÖZEL BİRİYİM"

Beni kibirli olarak görmeyin ama, Avrupa şampiyonuyum ve sanırım 'özel biri'yim.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler