SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gerd Müller'den üzücü haber!

Efsane Alman futbolcu Gerd Müller'in, alzaymır hastalığıyla mücadele ettiği bildirildi.

Bayern Münih'in internet sitesinde yapılan açıklamada, 3 Kasım'da 70 yaşına girecek olan Müller'in uzun süredir ağır hasta olduğu, efsane futbolcuya şubat ayından beri ailesinin de desteğiyle profesyonel bakım hizmeti verildiği kaydedildi.

Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge de açıklamada, Müller'in attığı gollerin, Bayern Münih ve Alman futbolunun geldiği noktada çok önemli olduğunu dile getirerek, kulübün kendisini ve ailesini gerektiği her yerde destekleyeceğini belirtti.

Attığı gollerden dolayı "Bombacı" lakabı takılan Müller, 1964-1979 yıllarında Bayern Münih formasıyla 585 maçta 533 gol atmış, Alman Milli Takımı'yla da Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşamıştı.

Alman milli takımı formasıyla 62 maçta 68 gol atan Müller, katıldığı iki Dünya Kupası'nda ise toplam 14 gol kaydetti. Bayern Münih formasıyla 4 lig şampiyonluğu ve 3 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası kazanan Müller, 7 kez Almanya gol kralı, 2 kez de Avrupa'da en fazla gol atan oyuncu unvanını kazanmıştı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler