SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Bayern Münih'in sırları!

Almanya ve Avrupa'ya performansıyla damga vuran Bayern Münih'in taktiksel analizi yapıldı.

Bayern Münih'in durdurulamaz yükselişinin taktik analizi yapıldı. Bundesliga'da oynadığı ilk 8 maçı da kazanan ve son olarak Borussia Dortmund'u 5 golle saf dışı bırakan kırmızı-beyazlıların başarısının sırrı ortaya kondu.

Almanlara göre Jerome Boateng'in (taktik tahtasında 17 numara) taktik varyasyon içindeki konumlanışı, Bavyera ekibinin sonuca giden yolda büyük artısı haline geldi. Javi Martinez ile Jerome Boateng'in, teknik direktör Guardiola tarafından değişmeli oynatıldığı, bunun da rakibin dengesini bozduğu kaydedildi.

Uzun paslarla bitirdi

Boateng'in asıl etkisinin ise pasları oyduğuna dikkat çekildi. Alman futbolcunun oyunu kanatlara yayan etkili kısa paslarıyla, kanat akınlarını başlatan isim olduğu belirtildi, tüm başarılı pasları grafikte gösterildi. Boateng'in kısa paslarının yanı sıra özellikle ilerde Müller'i topla buluşturduğu uzun paslarının da altının çizildiği analizlerde, Boateng'in bu şekilde iki asist birden yaptığı vurgulandı.

Pas yüzdesi arttı

Boateng'in dışında diğer oyuncuların pas dağıtımı da dikkat çekti. Bayern Münih'in genel olarak pas yüzdesinde yükselme olduğu, daha önce yüzde 13 olan kötü pas yüzdesi yüzde 11.6'ya kadar geriledi.

Lewa'daki değişim

Gol yollarında patlama yapan Robert Lewandowski'nin sırrının ise serbest oynamasına izin verilmesinde olduğu ifade edildi. Bir önceki sezona göre daha serbest oynadığına dikkat çekilen Polonyalı forvetin böylece gol rakamlarını daha da yukarı çektiği kaydedildi. Maç başına 3.5 gol ortalaması yakalayan ekibi bu faktörlerin uçurduğu vurgulandı.

Savunma da yükseldi

Bayern'in savunmasının da daha sıkı hale geldiği kaydedildi. Defanstaki rakip hücumlarına karşı koyuşlarda daha önce yüzde 53.4 olarak ölçülen başarılılığın, şu anda yüzde 54.5'e çıktığı dile getirildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler