SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere'de dekolteli forma krizi

Manchester United, bu yıl satışa çıkardığı kadın formaları için ‘cinsiyetçilik’ suçlamasıyla karşı karşıya. Kulübün taraftarları sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirirken, başka bir grup yeni formalardan çok memnun.

İngiltere’nin köklü futbol kulüplerinden Manchester United’ın yeni sezonda satışa çıkardığı kadın formaları eleştirilerin odağında. Kulübün kadınlar için ürettiği formaların v yaka ve göğüs dekolteli tasarlanması, sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Formalar bu yıl Adidas tarafından üretildi.

Kullanıcılar sosyal medya hesaplarından “Kadınlar için neden erkeklerin giydiği formalar üretilmiyor”, “Gerçekten mi Adidas! Bütün kadınlar dekolte giymek zorunda mı”, “Manchester United’ın satışa sunduğu formalar cinsiyetçi yanlarıyla oldukça utanç verici”, “Adidas gerçekten bu kadar cinsiyetçi ürünleri piyasaya sürmek zorunda mısın?”’ yorumlarında bulundu.

Beğenenler de var

Taraftarlardan bazıları da takımlarına destek vererek yeni formaların tasarımlarından hoşnut olduklarını belirtti. Gelen tepkilere karşı çıkan kullanıcılar, “Erkek gibi giyinmek isteyen kadınlar gidip erkek formalarından alabilir. Bu bir tercihtir. O yüzden üretilen formalara karışmayın” yorumlarında bulundu.

Daha önce 13 yıl boyunca formalarını Nike sponsorluğunda üreten Premier Lig kulübü, bu yıl ilk kez Adidas imzalı formalarla sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Tartışmaları alevlendiren formaların 85 dolar’dan (238TL) satışa çıkarılması planlanıyor.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler