SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gözü Brezilya Milli Takımı'nda!

Real Madrid ve Fenerbahçe'nin eski efsanesi, amacının Brezilya Milli Takımı'nı çalıştırmak olduğunu açıkladı.

Teknik direktörlük kariyerine Anzhi Mahaçkala'da oyuncu antrenörlük olarak başlayan ve daha sonra Sivasspor'ın başına geçen, halen de Akhisar Belediyespor'u çalıştıran Roberto Carlos, Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapmak istediğini açıkladı. 1992 ile 2006 yılları arasında formasını giydiği Brezilya Milli Takımı ile bir Dünya Kupası, 2 de Amerika Kupası kazanan Carlos, ülkesinde yayın yapan Folha de Sao Paulo gazetesine "Uzun bir yolum olduğunu biliyorum bundan dolayı ne kadar süreceği konusunda bir tahmin koymadım" açıklamalarını yaptı.

Teknik direktör olarak kendini kanıtladıktan sonra ülke milli takımını çalıştırmak istediğini vurgulayan 42 yaşındaki çalıştırıcı,
"Şimdiye kadar çağrılmadığım için hiçbir kırgınlığım yok. Milli takımda yaşadığım deneyimlerin hepsi inanılmazdı. Milli Takım'da 14 yıl boyunca yer aldım ve Amerika Kupası, Konfedarasyon Kupası ile Dünya Kupası şampiyonlukları kazandım. Takıma bağlılığım devam ediyor ve dönmeyi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Futbol oynarken kendini teknik direktörlük için hazırladığını vurgulayan Roberto Carlos, "Saha kenarında olmak çok kolay. Birlikte çalıştığım teknik direktörler Mario Zagallo, Carlos Alberto Parreira, Vicente Del Bosque, Fabio Capello, Luiz Felipe Scolari ve Roy Hodgson'dan çok şey öğrendim" diye konuşurken, Fenerbahçe eski çalıştırıcısı Zico'yu telaffuz etmemesi dikkat çekti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler