SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyük olaylar! Ülke karıştı

Arjantin'in başkenti Buenos Aires sokakları tam anlamıyla karıştı.

Ülkenin önde gelen kulüplerinden Boca Juniors taraftarlarının "Boca taraftar günü" nedeniyle sokaklarda süren eğlenceleri polisle çatışmaya dönüştü.

Çok sayıda taraftarın yaralandığı ve gözaltına alındığı çatışmalar sırasında polis gaz bombaları da kullanırken taraftarlar da polise taşlarla karşılık verdi.

Arjantin'de son 10 gündür sokaklar çok karışık. Polisin yüksek enflasyona karşı zam talebiyle başlattığı grev sonrası sokaklar savaş alanına döndü. 1 haftadır çıkan çeşitli olaylarda hayatını kaybeden kişi sayısı 9'a çıktı.

Arjantin'de Boca Juniors ile River Plate takımları arasında yaşanan rekabet ise dünyanın en önemli futbol rekabetleri arasında görülüyor.

River Plate taraftarları kentin zengin kesimlerinden geldiği için 'milyonerler' lakabıyla anılırken Boca Juniors taraftarları genellikle kentin gecekondu mahallerinden geldiği için 'lağım kokulular, pis kokulular, domuzlar' gibi lakaplara maruz kalıyor.

Çok sayıda otariteye göre Dünya futbolunun en önemli yıldızı olarak görülen Maradona'yı da bünyesinden çıkartan Boca'nın stadı La Bombonera'nın (Şeker kutusu) girişinde şu cümleler yazıyor; "Dinim Boca, tanrım Maradona, mabedim La Bombonera"

İşte çatışmadan kareler


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler