SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa futbolundaki Türkler!

Avrupa'da futbol hayatını sürdüren 19 milli futbolcu, bu sezon Almanya, İspanya, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Belçika, Rusya ve Hollanda liglerinde forma giydi.

İspanya La Liga'da bu yıl dört Türk futbolcu forma giydi. Atletico Madrid formasıyla UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Arda Turan, La Liga'da ilk sezonunu geçirmesine rağmen başarılı bir performans sergiledi.

[

* MYNET SPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

La Liga'da 33 maçta forma giyip 3 gole imza atan milli futbolcu, Avrupa Ligi'nde ise 10 maçta 2 gol atarak takımının başarısında pay sahibi oldu. Atletico Madrid La Liga'yı beşinci sırada bitirdi.

Bu sezon Real Madrid'e transfer olan milli futbolcular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop, La Liga şampiyonluğu yaşadılar. Sezon başı geçirdikleri sakatlıklar nedeniyle yeterince forma şansı bulamayan milli futbolcular, istedikleri performansı gösteremedi. Nuri Şahin, Şampiyonlar Ligi, La Liga ve İspanya Kral Kupası'nda toplam 10 maçta forma giydi. Nuri, takımının İspanya Kral Kupası'nda Ponferradina'yı 5-1 yendiği maçta 1 gol attı. Hamit Altıntop ise kupada, ligde ve Avrupa'da toplam 12 maçta 1 gol kaydetti.

Valencia formasıyla La Liga'da ikinci sezonunu geçiren Mehmet Topal ise ligde 20, Şampiyonlar Ligi'nde 3, UEFA Avrupa Ligi'nde 6 ve İspanya Kral Kupası'nda 1 maç olmak üzere toplam 30 maça çıktı. Topal, bu maçlarda 2 gole imza attı. Milli futbolcunun forma giydiği Valencia, ligi üçüncü sırada bitirerek doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını elde etti.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ise Real Madrid formasıyla toplamda 47 maçta forma giydi ve 7 kez fileleri havalandırdı.

EN FAZLA TÜRK FUTBOLCU ALMANYA'DA Bu sezon Avrupa liglerinde en fazla Türk futbolcu, Almanya Futbol Ligi'nde mücadele etti.

Werder Bremen'de Mehmet Ekici, Hamburg'da Gökhan Töre, Bayer Leverkusen'de Ömer Toprak, Hertha Berlin'de Tunay Torun, Kaiserslautern'de Olcay Şahan, Mainz'da Deniz Yılmaz ve Greuther Fürth'de Sercan Sararer olmak üzere, 7 Türk futbolcu Bundesliga'da forma giydi.

Mehmet Ekici, Werder Bremen ile 21 lig maçında forma giydi ve 1 gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde takımı Bayer Leverkusen ile 6 maça çıkan savunma oyuncusu Ömer Toprak ise Bundesliga'da 27 maçta oynadı.

Hamburg formasını giyen Gökhan Töre ise takımıyla çıktığı 24 maçta, 2 gol buldu.

Bundesliga'da küme düşen Hertha Berlin'de forma giyen Tunay Torun, ligde oynadığı 21 karşılaşmada 4 gol atmasına rağmen, takımının küme düşmesini engelleyemedi.

Bundesliga'da diğer Türk futbolculardan Olcay Şahan Kaiserslautern formasıyla 27 maçta 1 kez gol sevinci yaşadı. Deniz Yılmaz ise bu sezon Bundesliga'da Mainz formasını sadece 2 maçta giydi.

(A) Milli Takım aday kadrosuna ilk defa çağrılan Sercan Sararer, Almanya İkinci Ligi'nde (Bundesliga 2) Greuther Fürth formasıyla şampiyonluk sevinci yaşadı. Takımının Bundesliga'ya yükselmesinde önemli rol oynayan genç forvet oyuncusu, bu sezon 34 maçta 8 gol buldu.

TUNCAY'IN TAKIMI KÜME DÜŞTÜ
İngiltere Birinci Futbol Ligi'nde (Premier League) sadece bir milli futbolcu forma giydi. Sezon başında Almanya temsilcisi Wolfsburg'dan kiralık olarak Premier League ekiplerinden Bolton Wanderers'a geçen Tuncay Şanlı, 16 maçta forma giydi. Kupada ise 5 maçta oynayıp 1 gole imza atan milli futbolcu, bu sezon takımının küme düşmesine engel olamadı.

Türkiye Ümit Milli Takımı ile A2 Milli Takımı'nda da forma giyen orta saha oyuncusu Jem Paul Karacan, İngiltere İkinci Futbol Ligi'nde (Championship) Reading formasıyla başarılı bir performans sergiledi. Takımının şampiyon olarak Premier League'e yükselmesinde önemli rol oynayan Karacan, 37 maçta 3 gol kaydetti.

2 FUTBOLCU 3 TAKIM
Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) forvet oyuncuları Umut Bulut ile Mevlüt Erdinç oynadı. Toulouse formasıyla ilk sezonunu geçiren Umut Bulut, 30 maçta 5 gol kaydetti.

Sezona Paris Saint Germain (PSG) formasıyla başlayan, lig ve kupalarda oynadığı 19 maçta 1 gol atarak beklentileri karşılayamayan Mevlüt Erdinç ise sezon ortasında bir başka Fransız ekibi Rennes'e transfer oldu.

Erdinç, Rennes formasıyla ligde çıktığı 12 maçta 4 gol sevinci yaşadı. Fransa'da liglerin bitmesine 1 hafta var.

GÖKDENİZ VE KAZIM KUPAYA UZANDI
Avrupa'nın diğer liglerinde ise Belçika'da Sinan Bolat, Yunanistan'da Colin Kazım, Rusya'da Gökdeniz Karadeniz ile Hollanda'da Ömer Bayram forma giydi.

(A) Milli Takım'da da oynayan kaleci Sinan Bolat, Standard Liege formasıyla tüm kupalarda 48 karşılaşmada sahaya çıktı.

Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan formasıyla bu sezon 52 maçta 10 gol atma başarısı gösterdi. Milli futbolcu, takımıyla Rusya Kupası'nı kaldırdı.

Sezon ortasında Galatasaray'dan Olimpiakos'a kiralık olarak giden Colin Kazım takımıyla hem lig hem de kupa şampiyonluğu yaşadı. Kazım 9 maçta 1 gol attı.

Ümit Milli Takım forması giyen forvet Ömer Bayram ise NAC Breda'da 30 maçta oynadı ve 5 kez gol sevinci yaşadı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler