SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devler Ligi'ne yeni statü!

UEFA Başkanı Michel Platini, Avrupa futbolunda köklü bir değişime daha gidiyor.

Alman Bild gazetesi, UEFA Başkanı Michel Platini'nin 2016 yılından itibaren Avrupa'da sadece tek bir turnuva oynanması konusunu aklından geçirdiğini iddia etti. Buna göre Avrupa Ligi feshedilecek ve Şampiyonlar Ligi 64 takımla oynanacak.

[

* MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

CANLI MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

UEFA Başkanlığı'na geldikten sonra Avrupa futbolunda köklü değişimlere imza atan Michel Platini, 2016 yılından itibaren Şampiyonlar Ligi'ne katılım konusunda önemli bir karar almaya hazırlanıyor.

Bild'in haberine göre Platini, 2016 yılından itibaren Avrupa Ligi'ni ortadan kaldırarak, Şampiyonlar Ligi'nin 64 takımla oynanması konusunda bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor. Avrupa Ligi'nin kulüplere ekonomik açıdan önemli bir gelir kapısı yaratamadığını düşünen Platini, bu kupayı feshedip, 64 takımın katılımıyla Devler Ligi'ni daha renkli ve zevkli kılma heyecanını taşıyor.

Bild tarafından kaleme alınan haberde, 2016'dan itibaren yeni bir çehreye kavuşacağı iddia edilen Şampiyonlar Ligi'ne İngiltere, İspanya ve Almanya gibi ülkelerin 6 takımla katılacakları belirtiliyor. Platini'nin önerisine göre Letonya, Belarus ve Slovakya gibi Avrupa sahnesinde çok fazla yer almayan ülkelerin takımlarının bu yeni formatta kendilerini gösterme fırsatını daha kolay elde edecekleri öne sürülüyor.

UEFA, Avrupa'nın 2 numaralı kupasıyla ilgili daha önce de bir takım değişikliklere gitmişti. 1998-99 sezonuna dek Kupa Galipleri Kupası olarak adlandırılan organizasyon, bir sonraki sezondan itibaren UEFA Kupası'na dahil edilirken, turnuvanın adı 2009 yılında UEFA Avrupa Ligi adıyla yeniden düzenlenmişti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler