SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sneijder Al-Gharafa'ya transfer olduğunu açıkladı

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Fransa'nın Nice kulübüne giden ancak burada da tutunamayan Wesley Sneijder, yeni takımını ülkesi Hollanda'da açıkladı. Wesley Sneijder, yaptığı açıklamada Katar'ın Al-Gharafa takımına transfer olduğunu duyurdu. Sneijder, Bülent Uygun'un öğrencisi olacak.

Katar'ın Al-Gharafa takımına gideceği konuşulan Wesley Sneijder, transferi hakkında resmi açıklamayı yaptı.

Nice'de aradığını bulamayan Wesley Sneijder, futbol kariyerini Katar'da sürdüreceğini açıkladı.

Tecrübeli Hollandalı oyuncu ülke basınına yaptığı açıklamada Al-Gharafa iddialarının sorulması üzerine ''Katar'a gidiyorum. Harika bir macera ve eğlenceli bir meydan okuma olacak'' ifadelerini kullandı.

Wesley Sneijder'in Bülent Uygun'un çalıştırdığı Al-Gharafa ile 1,5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Osmanlıspor ile Eylül ayında yolları ayrılan Bülent Uygun, geçtiğimiz günlerde Al-Gharafa ile anlaşmıştı.

Bülent Uygun da transferi doğruladı

Katar ekibi El-Gharafa'nın teknik direktörü Bülent Uygun, Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Bülent Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sneijder ile 1,5 yıllık anlaşmaya vardık. Pazar günü özel uçakla Fransa'dan Katar'a gelecek." dedi.

Sneijder'in dünyanın en iyi 10 numaralarından biri olduğunu belirten Uygun, "Kalite anlamında ve futbol mantalitesi olarak Katar'a büyük güç verecektir." ifadesini kullandı.

"Sneijder'e Çin'den ve ABD'den de teklifler vardı"

Bülent Uygun, daha önce Galatasaray'da 4,5 sezon forma giyen Wesley Sneijder'e, başka ülkelerden de ciddi teklifler olduğunu ancak Hollandalı oyuncunun tercihini Katar'dan yana kullandığını ifade etti.

Uygun, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenecek olmasının da Sneijder'in tercihini etkilediğini aktararak şöyle konuştu:

"Sneijder, Katar'a gelmek için çok istekliydi. Çin ve ABD'den aldığı teklifleri kabul etmedi. Sneijder, yaptığımız görüşmede, 'Orta Doğu'nun en güzel ülkesinde oynamak benim için büyük mutluluk olacaktır. Farklı bir kıtada idol olmak istiyorum.' dedi."

"Arda'nın Çin'den ve Fransa'dan teklifler aldığını biliyorum"

Bülent Uygun, kadrolarına Türk oyuncuları da katmak istediklerinin altını çizerek şunları ifade etti:

"Yöneticilerimiz, Arda Turan, Volkan Şen ve Ozan Tufan ile ilgili de görüşmeler yapıyor. Arda'nın gelme ihtimali zor çünkü çok sayıda teklif alıyor. Arda'nın Çin'den ve Fransa'dan teklifler aldığını biliyorum. Adı Türk takımları ile de geçiyor ama ben Arda'nın Türkiye'ye döneceğini düşünmüyorum. Ama tabii ki bu futbol, Medipol Başakşehir de çok güçlü bir takım."

Uygun, Sakaryaspor'dan Burak Bekaroğlu'nu, Bucaspor'dan Kerem Atakan Kesgin'i ve Galatasaray'ın genç oyuncusu Atalay Babacan'ı da transfer etmek istediklerini sözlerine ekledi.

El-Gharafa da transferi duyurdu

Katar ekibi El-Gharafa da, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'i transfer ettiklerini açıkladı.

Katar temsilcisinin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yapılan açıklamada, "Sneijder'in El-Gharafa'ya katılacağını haber vermekten mutluluk duyarız. Taraftarlarımıza yeni yıl hediyesi olsun." ifadeleri kullanıldı.

Teknik direktörlük görevine Bülent Uygun'u getiren Katar temsilcisi, 12 Ocakta deplasmanda El-Ahli takımıyla karşılaşacak.

Ligde 11 haftada 11 puan toplayan El-Gharafa, 7. sırada yer alıyor.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler