SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Real Madrid 2 - 1 Manchester United

Avrupa'nın en büyü belli oldu... UEFA Süper Kupa finalinde Real Madrid, Manchester United'ı 2-1 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. İspanyol ekibine galibiyeti getiren golleri 24. dakikada Casemiro ve 52. dakikada Isco attı. United'ın tek golü ise 62. dakikada Romelu Lukaku'dan geldi.

UEFA Süper Kupa'da Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ve Avrupa Ligi’ni kazananan Manchester United, Üsküp’te karşı karşıya geldi.

Nefes kesen mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrılan Madrid, Avrupa'nın en büyüğü oldu. İspanyol ekibine galibiyeti getiren golleri 24. dakikada Casemiro ve 52. dakikada Isco attı. United'ın tek golü ise 62. dakikada Romelu Lukaku'dan geldi.

Mücadele yüksek tempoda başladı ve Real Madrid oyunun ilk bölümünde üstünlüğü eline almayı başardı.

16. dakikada Toni Kroos'un kullandığı köşe vuruşunda Carlos Casemiro ceza sahasında kafayı vurdu ve üst direkten dönen top ile Manchester United kontra atağa çıktı. İspyanyolları savunmada az adamla yakalayan United'da Paul Pogba'nın şutu defanstan geri geldi.

Real Madrid baskılı oyununun karşılığını 24. dakikada aldı. Carvahal'in savunma arkasına gönderdiği pası çok iyi takip eden Casemiro, çok şık vurdu ve Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Manchester United, özellikle Pogba'nın önderliğinde Real Madrid kalesine yüklendi ve net pozisyonlar da yakaladı. Ancak Mourinho'nun öğrencileri bu pozisyonları değerlendiremedi ve ilk devre Mor Menekşelerin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Real Madrid ikinci yarıya da hızlı başladı ve golü erken buldu. Bale ile ver-kaç yapan Isco, kaleci David de Gea ile karşı karşıya kaldı ve köşeye çok düzgün bir vuruş yaparak 52. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

62. dakikada Nemanja Matic'in ceza alanı dışından çektiği şut kaleci Keylor Navas'tan döndü ve topu iyi takip eden Romelu Lukaku topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1'e getirdi.

81. dakikada Manchester United'ta Rashford, inanılmazı başardı. Savunma arkasına sarkan yıldız oyuncu kaleci Navas ile karşı karşıya pozisyonda çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadeleyi 2-1 kazanan Real Madrid, UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Real Madrid'de Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, maç eksiği nedeniyle mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler