SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Futbol Federasyonu'nda tüm kurullar istifa etti

Türkiye Futbol Federasyonu, yaptığı açıklama ile PFDK, Tahkim dahil olmak üzere tüm kurulların istifa ettiğini açıkladı.

TFF’den yapılan açıklamada, yürütülmekte olan güvenlik incelemesinin daha sağlıklı yapılabilmesi için federasyon bünyesindeki tüm kurulların (Tahkim Kurulu, PFDK, UÇK, Etik, Kulüp Lisans, MHK, Temsilciler Kurulu, Sağlık Kurulu, Dopingle Mücadele Kurulu, Engelliler Koordinasyon Kurulu ve Dış İlişkiler İcra Kurulu) başkan ve üyelerinin istifalarını sunduğu belirtildi.

TFF'den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı;

Bilindiği üzere 15 Temmuz'da milletimize ve demokrasimize yönelik darbe girişiminin ardından ülkemizde kamu sektörü ve özel sektörde yer alan tüm kurum ve kuruluşlarda çalışan personele Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kapsamında güvenlik incelemeleri yapılmaktadır. Federasyonumuzun tüm çalışanları, Federasyonumuz bünyesinde görev alan tüm müsabaka görevlileri ve atanan kurulların başkan ve üyeleriyle ilgili bilgiler ilk iş olarak devletimizin ilgili kurumlarıyla tekrar paylaşılmıştır.

Bu olağanüstü dönemde, yürülmekte olan güvenlik incelemesinin selameti için Federasyonumuz tarafından atanan tüm kurulların (Tahkim Kurulu, PFDK, UÇK, Etik, Kulüp Lisans, MHK, Temsilciler Kurulu, Sağlık Kurulu, Dopingle Mücadele Kurulu, Engelliler Koordinasyon Kurulu ve Dış İlişkiler İcra Kurulu) başkan ve üyeleri istifalarını Federasyonumuza sunmuştur.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu

İŞTE TFF'DEKİ İSTİFA KARARLARININ GEREKÇESİ

Türkiye Futbol Federasyonu'nda bütün kurullar istifa kararı almasındaki gerçek ortaya çıktı.

TFF YÖNETİMİNİN, KANUNEN GÖREVDEN ALMA YETKİSİ YOK!

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, kurulları görevden alma yetkisi olmadığı için görevdeki kurul başkanlarına ve üyelerine "İstifa edin" mesajı gönderildi.

TFF yönetimi, kanunda yer alan "Kurul görevinde bağımsızdır. Üyeler istifa etmedikçe veya çekilmiş sayılmadıkça yerlerine yenisi atanamaz." maddesiyle kurullarında görevden alma yetkisi olmadığı için böyle bir talepte bulundu.

İSTİFA KARARIN NEDENİ?

FETÖ (Fettullahçı Terör Örgütü) ve PDY (Paralel Devlet Yapılanması) ile ilgili süren soruşturma için tüm çalışanların bilgilerinin devlet kurumlarıyla paylaşılmasının ardından TFF yönetimi, güvenlik incelemesinin selameti için alt kurullarından istifa kararlarını bildirmelerini istedi.

Bu gelişmenin ardından kurullar, kısa bir süre içerisinde toplu şekilde istifa dilekçelerini TFF yönetimine iletti. Daha sonra ise durum kamuoyuyla paylaşıldı. (Sporx)


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler