SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ercan Güven: 'Futbolda FETÖ'cü yok mu?'

Darbe girişimi sonrası FETÖ yapılanmaları sorgulanırken Milliyet yazarı Ercan Güven 'Futbolda FETÖ'cü yok mu?' diye sordu.

15 Temmuz'dan beri ülke darbe girişimini konuşurken spor dünyasında da bu girişim etkilerini göstermeye başladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 300'e yakın kişiyi görevden uzaklaştırdı.

Milliyet'ten Ercan Güven ise bugünkü yazısında Futbolda FETÖ'cü yok mu başlıklı bir yazı yazdı. İşte o yazı:

Bu ülkedeki her türlü insan ve para kaynağını sömürüp ülkeyi bile yutmaya kalkacak kadar büyürken F Tipi örgütlenmenin futbol gibi bir gücü es geçmesi mümkün mü?

Açık konuşmakta fayda var...

Adalet, Emniyet, Askeriye ne kadar zehirlenmişse futbol da o kadar.

Lakin, futbolun yaptırımı/yetkisi olmadığından asıl niyeti devleti ele geçirmek olan Fethullah örgütünün piar çalışması olarak görülebilir futbola sızması.

Ama hedef hedeftir... Mutlaka ele geçirilmelidir demişlerdir.

Sonuçlardan gidip nedenler hakkında fikir edinmek istersek, bu yüzden futbolda en büyük engel olarak Fenerbahçe’yi görmüşler, Beşiktaş’ı kenar süsü olarak kumpasa getirmişler, diğerlerine ilişmemişler...

[TFF'den 'FETÖ' operasyonu](https://www.mynet.com/tffden-feto-operasyonu-99040-myspor)

Neden?..

İki sebebi olmalı.

Ya en güçlü olanı dize getirip diğerlerinin hizaya girmesini sağlamak...

Ya da diğerlerindeki örgütlenmede bir dirençle karşılaşmamış olmak...

Bilemem kimlerin gönüllü olarak kapılarını açtığını.

Ama Fenerbahçe’nin inadına Atatürk müzesi kurduğunu, o dönemde tankın önüne yatan vatandaşlar kadar kahramanca direndiğini biliyorum.

Hukukta, askeriyede, eğitimde, siyasette cumhuriyet tarihinin en büyük şikesini yapanların Fenerbahçe’ye kurdukları kumpas nasıl olur da ülke futbolunu temizlemek niyeti taşıyabilir?

Şimdi anlaşılıyor ki, Fenerbahçe’nin hukukta ve sokaktaki direnişi İstiklal Savaşı’nda Anadolu’ya silah sevkiyatı kadar önemliymiş.

Büyük bir fırsat santradadır.

Futbol kendi içindeki kısır kavgaları ertelemek ve büyük fotoğraftaki tehlikeye karşı el ele vermek zorundadır.

Vatan tehlikedeyse teferrüatları bırakıp kulüpler ölçeğinde değil ortak bir duruş ve gövde gösterisi fırsatını kaçırmamalı futbolumuz.

Futbol barışını falan geçtik, aksi halde futbolumuzun içindeki Fethullahçı yapılanmanın tahminlerden güçlü olduğu vehmine kapılacağız.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler