SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunanistan Kupası finali ertelendi

Olympiakos ve AEK arasında gerçekleşecek kupa finalinin, emniyet güçlerinin talebi üzerine ertelendiği açıklandı.

Yunanistan'da Olympiakos ve AEK arasında oynanacak tartışmalı kupa finali polisin talebi üzerine hükümet tarafından belirsiz bir tarihe ertelendi. Yunanistan Spor ve Kültür Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, emniyet güçlerinin talebi ve şiddeti önleme komitesinin tavsiyesi üzerine Bakan Vekili Stavros Kontonis maçı erteleme kararı aldı.

Emniyet güçlerinin ülkede gerçekleşen grev ve eylemler nedeniyle tarafsız oynanması planlanan maçın ertelenmesi talebinde bulunduğu belirtildi. Kupanın yarı final ilk maçında lig şampiyonu Olympiakos ve PAOK arasında Selanik'te oynanan maçta taraftarın sahaya inmesinin ardından çıkan olaylar sebebiyle bakanlık tarafından kupa müsabakaları iptal edilmişti.

FIFA ve UEFA'dan gelen Yunanistan'ın uluslararası organizasyonlardan men edilmesi yönünde uyarının ardından kupaya devam kararı alınmıştı. Ancak, PAOK'un yarı final rövanşına çıkmamasının ardından Olympiakos doğrudan finale çıkmaya hak kazanmış, PAOK ise yüklü bir para cezası almıştı. Yunan basınına göre, kararın arkasında Yunanistan Futbol Federasyonu (EPO) ve bakan vekili arasındaki hakem tercihi üzerine yaşanan anlaşmazlığın da olduğu belirtiliyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler