SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PFDK'dan Aziz Yıldırım'a ceza! Dursun Özbek'e...

PFDK, Aziz Yıldırım'a 45 gün ceza verirken, Dursun Özbek'e ise ceza tayinine yer olmadığına karar verdi.

Alınan kararlar gereğince Galatasaray başkanı Dursun Özbek'e ceza verilmezken, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'a ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

[Aziz Yıldırım Galatasaray'ı bombaladı](https://www.mynet.com/aziz-yildirim-galatasarayi-bombaladi-92634-myspor)

İşte TFF'den yapılan açıklama:

Galatasaray A.Ş. başkan DURSUN AYDIN ÖZBEK hakkında, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, (Oyçokluğu)

Fenerbahçe A.Ş.’nin, 05.02.2016 tarihinde oynanan ANTALYASPOR A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 45.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişleri engellenmesine, Cezaların birleştirilmesi suretiyle FENERBAHÇE A.Ş.’nin, toplam 60.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. başkanı AZİZ YILDIRIM’ın, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı takdiren 45 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

[Aziz Yıldırım'dan Ozan Tufan kararı](https://www.mynet.com/aziz-yildirimdan-ozan-tufan-karari-92824-myspor)

NE OLMUŞTU?

Dursun Özbek, Finansal Fair Play şartlarıyla ilgili Galatasaray'ın durumunu anlattığı bir programda açıklamalarda bulunmuş, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ise takımın Antalyaspor'a 4-2'lik skorla mağlup olduğu maçın ardından Özbek'in kendilerini imâ ettiğini belirterey sert açıklamalarda bulunmuştu.

DURSUN ÖZBEK NE DEMİŞTİ?

“UEFA’nın bu Finansal Fair-Play kurallarının nedeni büyüyen futbol ekonomisine kara paranın girmemesi. Galatasaray bahisle, şikeyle, muhattap olmamış, kara para ve manipüle edici bir olayı yok. Demek ki Galatasaray, Finansal Fair-Play’e aykırı bir şey yapmamış. Galatasaray, UEFA’nın marka değerine katkı yaptı. Her maç çıkıp 8-10 yememişiz! İngilizler’den kupa almışız.!”

AZİZ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Başkanı, ‘8 yemişler filan, şikeden dolayı’ demiş. Cahilce konuşmalar bunlar. Bir kere Finansal Fair-Play’de böyle olaylar yok. Doğru yapmamışsanız ceza alırsınız.”

‘Tarihlerine baksınlar’

“Fenerbahçe şike yapmadı. Şikenin en kralını Galatasaray yapmıştır. Ankaragücü 8-0, Malatya’ya giden arabalar... Yargıtay onayladıktan sonra hem ben hem Fenerbahçe olarak, TFF ve UEFA’daki kurumlar hakkında davalar açacağız. Ne dedim, ‘UEFA çatırdayacak’ dedim. Çatırdadı. Nerede o söylenenler, iddialar?.. Milli Takım 8 tane yedi, hepimiz üzüldük. Beşiktaş 8 tane yedi, hepimiz üzüldük. Ama Galatasaray Başkanı unutmasın, Fenerbahçe onlara 6 tane attı. Onlar tarihlerine baksınlar.”

‘Biz bir şey söyledik mi?’

“Ülkeye şikeyi getiren Galatasaray Kulübü’dür. Herhalde yanındakiler söylüyor bunları Özbek’e. Söylediklerini adama yuttururlar. Mahkemeler devam ediyor, bitsin. Ondan sonra ne istiyorsan söylersin. Eğer şike meselesini savunuyorsanız, demek ki sizin 3 Temmuz kumpası ile bağınız var. Biz bir şey söyledik mi? Hayır... İşin içinden çıkamayınca Fenerbahçe’ye saldırıyorlar.”

ÖZBEK'TEN YILDIRIM'A CEVAP...

"Ben UEFA’nın ve sporun ruhundan, felsefesinden bahsettim. Ne bir takım adı andım, ne de hedef gösterdim ama, ’sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır’ derler ya, bu da o hesap. Söylediklerim hakkında yorum yapanlara, kalem oynatanlara, programı baştan sona bir kez daha izlemelerini öneriyorum. Nedense birileri, her şike kelimesi geçtiğinde üzerlerine alınıp yaygara kopartıyor. Aklı olan, yıllardır gündem değiştirme amaçlı olarak sahnelenen bu oyuna, bu tiyatroya itibar etmiyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada herkes kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor."

Bursaspor-Fenerbahçe maçı seyircisiz oynanacak

PFDK, Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama ve 2 tribündeki taraftarlara 1 maç yasak cezası verdi. Bursaspor, seyircisiz oynama cezasını Fenerbahçe maçında çekecek.

Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama, Hamza Hamzaoğlu ve Sercan Yıldırım'a 1'er maç ceza geldi!
PFDK, yeşil beyazlıların Medipol Başakşehir ile Süper Lig'de oynadığı maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Ceza dolayısıyla Bursaspor-Fenerbahçe maçı seyircisiz oynanacak.
Başakşehir maçında hakeme itirazları sonrası tribüne gönderilen Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'na da 1 maç hak mahrumiyeti ve 13.000 TL para cezası verildi. Hamzaoğlu, bu haftasonu Gençlerbirliği ile oynanacak maçta takımının başında sahaya çıkamayacak.
Sercan Yıldırım da müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç ve 13.000 TL ceza aldı. Golcü futbolcu Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.
Bursaspor Basın Sözcüsü Suat Paçacı da açıklamalarından dolayı 45 gün hak mahrumiyeti ve 30.000 TL para cezası ile cezalandırıldı.
Kurul aynı maçta maraton ve kale arkası tribünlerde yer alan taraftarların elektronik biletlerinin 1 maç bloke edilmesine karar verdi.

Ayrıca yeşil beyazlı kulübe 150.000 TL de para cezası verildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler