SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göztepe Menderes'e taşınıyor

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye inşa edilecek yeni stat için yıkım çalışmalarının başlamasıyla dışarıda kalan altyapı takımlarını Menderes'e götüreceklerini açıkladı

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile yapılan görüşmelerin ardından Tekeli'de kulübe tahsis edilen 130 dönümlük araziye tesis yapacaklarını belirten Başkan Sepil, A takımın da Menderes'e gidebileceğini söyledi. Arazi için İzmir'deki bütün ilçe belediyeleriyle görüştüklerini dile getiren Sepil, "Planladığımız tesise çok sayıda saha yapmayı istiyoruz. Bunun için en uygun yerin Menderes olduğuna karar verdik. İZBAN ve otoyola çok yakın bir arazi belirledik. Yeni tesislerimiz Adnan Menderes Havalimanı'na da 10 kilometre mesafede olacak. En kısa sürede projeyi tamamlayıp yapımına başlayacağız" dedi.

Açılışı 14 Ağustos 2014'te gerçekleştirilen Urla Adnan Süvari Tesisleri'nin A takıma yetmediğini ifade eden Mehmet Sepil, şöyle devam etti:

"Takımın antrenman yapabileceği tek saha var. Şu an zemin de çok kötü durumda. Keşke projeye başlamadan daha fazla saha planlansaydı. Urla'da tesisi genişletmek için arsa baktık. Ancak arazi fiyatları çok yüksek. O paralara stat yapılır. Menderes'teki tesislere profesyonel futbolcularımızı da taşıma niyetimiz var. Ama öncelik altyapıda."

Gürsel Aksel Tesisleri içinde yer alan Bülent Özkul Spor Salonu'nun da sezon sonunda yıkılacağını hatırlatan Başkan Sepil, "Hentbol takımımız için yeni bir salon inşa edeceğiz. Güzelbahçe'de yeri bulduk. İlçe merkezine spor salonu yapılacak. En kısa zamanda bütün prosedürlerin yerine getirilmesini umuyoruz. Tesisleşmede Göztepe'nın çağ atlamasını hedefliyoruz" dedi.
GÜRSEL AKSEL'DE ÇALIŞMALAR DURDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara 18'inci İdari Mahkemesi'ne açtığı dava sonucunda Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılacak yeni stat ihalesinin iptal edilmesinin ardından, yıkım çalışmaları da durdu. Yürütmenin durdurulması için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Gençlik Spor Müdürlüğü'nün temyize başvurduğunu açıklayan Başkan Mehmet Sepil, "Bizim dışımızda yıkım işlerini yapan Doyap Yapı Sanayi Enerji ve Mühendislik A,Ş de taraf olarak mahkemeye başvurdu. Sürecin en hızlı şekilde ilerlemesini ve çalışmaların yeniden başlamasını istiyoruz. Artık İzmir engellenmesin. Olayı siyasete de çekmek son derece yanlış. Süreci zorlaştırmak bize zarar verir" dedi.

SÖYLEDİĞİMİ YAPAMADIM
Geçen sezon başında Göztepe'de başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Sepil henüz acemilik dönemini atlatamadığını söyledi. İlk başkan seçildiği dönemde, "Fazla transfere karşıyım" dediğini hatırlatan ancak buna rağmen bu sezon yine çok sayıda oyuncuyu kadrolarına kattığını belirten Başkan Sepil, şunları söyledi:

"Geldiğim andan itibaren söylediklerimle şimdi yaptıklarım arasında bir çelişki olduğunun farkındayım. Futbolcu sürkülasyonuna her zaman karşıyım. Fakat 2 sezonda 2'nci Lig'den Süper Lig'e çıkmak için mecburen transfer yaptık. Devre arasında da şampiyon olabilmek için 8 oyuncu aldık. Ben de çok tecrübeli bir başkan değilim. Süper Lig'e çıktığımızda durum farklı olacak. Altyapımıza mutlaka önem vereceğiz. Oradan yetenekli futbolcular bize katılacak. Ancak Altınordu gibi olacağız demiyorum. Onların misyonu çok farklı. Biz yine transfere devam edeceğiz ama abartmayacağız."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler