SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FIFA'dan flaş karar! 1 yıl men

FIFA Disiplin Komitesi, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Fenerbahçe'ye karşı forma giyen Fred'i, 1 yıl futboldan men etti.

FIFA Disiplin Komitesi bugün öğle saatlerinde çok önemli bir kararın altına imza attı.

Komite, Shaktar Donetsk formasıyla Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Fenerbahçe'ye karşı 2 maçta da oynayan Brezilyalı Fred'i doping kullandığı gerekçesiyle futboldan 1 yıl men etti.

Haziran 2015'te düzenlenen Copa America'da doping testi pozitif çıkan 22 yaşındaki futbolcu, CONMEBOL (Güney Amerika Futbol Federasyonu) tarafından turnuvadan ihraç edilmiş ve Aralık ayında CONMEBOL tarafından 1 yıllık men cezası daha almıştı.

Doping testi pozitif çıktığı halde Fred, Shakhtar forması giymeye devam etmiş ve FIFA'nın ''Oynamasa iyi olur'' tavsiyesine karşın Fenerbahçe'ye karşı Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi'nde 2 maçta da oynamıştı.

O dönem Fenerbahçe yönetimi de konuyla ilgili FIFA'ya itirazlarda bulunmuş ancak UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'nin yaptığı başvuruyu reddetmişti.

FENERBAHÇE'DEN İLK TEPKİ

FIFA tarafından Fred'e 1 yıl süreyle lig ve dostluk maçlarının yasaklanmasının ardından Fenerbahçe yöneticisi Murat Özaydınlı, twitter hesabından bir mesaj yayınladı. Özaydınlı, "Ülke federasyonlarının, ülke takım ve oyuncularını nasıl kolladığının en bariz örneği. Aynen bizdeki gibi!!!!" ifadelerini kullandı.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler