SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Amedspor Başkanı Nurullah Edemen: 'Maça çıkmayız'

Türkiye Kupası çeyrek finalinde F.Bahçe ile eşleşen Amed, kura çekiminden yaklaşık 3 saat sonra açıklanan PFDK kararlarıyla 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

Cezanın, Başakşehir deplasmanında Amed taraftarının ‘ideolojik propaganda’ yaptığı gerekçesiyle verilmesi nedeniyle, söz konusu yaptırımın iç sahada uygulanacağı belirtildi.

Gelişmeler üzerine açıklamada bulunan Amed Asbaşkanı Nurullah Edemen, “Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler” dedi.

Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde eşleştikleri Fenerbahçe maçına çıkmayabileceklerini söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bağlı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Başakşehir maçında taraftarların ideolojik propaganda yaptığı iddiasıyla Amedspor’a 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmesine Diyarbakır temsilcisinden tepki geldi.

Asbaşkan Edemen, bu cezayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Ceza kalkmazsa Fenerbahçe maçına çıkmayız. Bu konuyu yönetimde masaya yatırıp konuşuruz” dedi.

[Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu](https://www.mynet.com/turkiye-kupasi-nda-eslesmeler-belli-oldu-92525-myspor)

Nurullah Edemen, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşmek için randevu talep ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bizim Fenerbahçe maçını seyircisiz oynamamızı gerektirecek hiç bir şey yok. Bu ceza kalkmazsa seyircisiz bir şekilde sahaya çıkmanın bir anlamı yok. Eğer kupada Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bize bu ceza verilmezdi.
Rakibimizin belli olmasını beklediler ve bu cezayı verdiler. Böyle bir haksızlık ve adaletsizlik olmaz. Biz sahada eşit koşullar altında mücadele etmek istiyoruz. Tahkim Kurulu’nun bu haksızlığı ortadan kaldırmasını bekliyoruz.”

İŞTE CEZAYA NEDEN OLAN SLOGANLAR

Amedspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir ile İstanbul’da oynadığı maçta taraftarların attığı ve 1 maç seyircisiz oynama cezasına neden olan sloganlar şöyle:
Barikat burada dimdik ayakta...
Her yer Sur, her yer direniş...
Her yer Cizre, her yer direniş..
Çocuklar ölmesin maça da gelsin.

Ali Dürüst: Özel bir durum olmaz
Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, Sarı-Lacivertli taraftarların Amed Spor maçına gidip gitmeyeceğiyle ilgili soruya, “Özel bir durum olacağını zannetmiyorum. Geçen sezon da Galatasaray eşleşmişti ve güzel bir maç olmuştu. Yine aynı şekilde oynanacak” yorumunu yaptı.

[TFF'den Amed açıklaması](https://www.mynet.com/tffden-amed-aciklamasi-92548-myspor)

Sarı-Lacivertliler’in, TFF’nin kararına göre hareket edeceği ve Türkiye Kupası’nda daha önce uyguladığı programı tekrar edeceği bildirildi. Rakibi Amed’le ilk maçı deplasmanda ve gündüz saatinde oynayacak Fenerbahçe, bu mücadele için Diyarbakır’a günübirlik bir seyehat gerçekleştirecek. Ayrıca teknik direktör Vitor Pereira’nın, bu deplasmanda sahaya nasıl bir kadroyla çıkacağı da şimdiden büyük bir merak konusu haline geldi.

Amed’den kimse kuraya gelmedi

Türkiye Kupası’nda alt liglerden son 8’e kalan tek takım Amed Spor’u temsilen kura çekimine herhangi bir yönetici ya da takım içinden başka bir sorumlu katılmadı. Kulübün resmi sitesine de aşırı yüklenmeden dolayı girilemedi. Amed’in Twitter adresinden ise kura sonrası, “Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final rakibimiz Fenerbahçe, 09-10-11 Şubat tarihlerinde kendi sahamızda oynayacağız” diye yazıldı.

Kulüp binasına polis baskını

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Amed’e baskın düzenledi. Sosyal medyada kulüp ismi kullanılarak yapılan paylaşımlar nedeni ile düzenlendiği öğrenilen baskında kulüpte bulunan iki bilgisayarın harddiski ile flash belleklere el konuldu. Yaklaşık 40 dakika süren aramalarda herhangi bir gözaltı yapılmadığı öğrenildi. Amed ise paylaşımların kendilerine ait olmadığını belirtti.

‘Aziz Yıldırım hemşerimizdir!’

Amed Spor Başkanı Ali Karakaş, “Geçen sezon Galatasaray’ı, bu sene de Bursaspor’u yeneceğimizi söylesek kimse inanmazdı. Fenerbahçe’yi yenip, tur atlamak istiyoruz” dedi. Başkan Aziz Yıldırım’ın da Diyarbakırlı olduğunu hatırlatan Karakaş, “Kendisini ve takımını en iyi şekilde burada ağırlamak istiyoruz” diye konuştu. Teknik direktör Sertaç Küçükbayrak ise “Yıldızlar topluluğuna karşı inanç ve özveri ile oynayacağız” ifadelerini kullandı.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler