SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Guardiola açıklandı, Toure takım aramaya başladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City gelecek sezondan itibaren Pep Guardiola ile anlaştıklarını açıklayınca, haftalık 1 milyon TL kazanan Yaya Toure kendisine takım aramaya başladı.

Katalan teknik adamın Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde orta sahada Sergio Busquets'i tercih etmesi üzerine 2010 yılında 25 milyon sterlin bonservis bedeliyle Manchester ekibinin yolunu tutan Toure'nin, gelecek sezon için farklı takım alternatiflerini değerlendireceği basına yansıdı.

Kariyerinde dört kez Afrika'da yılın futbolcusu seçilen Fildişi Sahilli oyuncunun menajeri Dimitry Seluk, İngiliz basınına verdiği demeçte, "Toure'nin takımdan ayrılacağını düşünüyorum. Fakat ayrılmadan önce lig şampiyonluğunu ve tüm kupaları kazanacağını umuyorum" dedi.

Guardiola'nın Toure'yi çağırarak takımda isteyip istemediğini söyleyebileceğini belirten Seluk, Barcelona'yı iyi yönetilen büyük bir aileye benzetti ve başarının Luis Enrique döneminde de devam ettiğine dikkati çekti.

Manchester ekibinden haftalık 240 bin sterlin (1 milyon TL) kazanan Toure, Premier Lig'de iki, Federasyon Kupası ve Lig Kupası'nda birer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Bu arada İngiliz basını da Guardiola'nın takımın başına geçmesinin ardından Manchester City'nin nasıl şekilleneceği üzerine yorumlar yapmaya başladı. Guardian gazetesi, Paul Pogba, Coutinho, Thiago Alcantara, John Stones ve Marcelo gibi yıldızların Manchester ekibinin radarına girebileceğini, Kolarov, Fernando, Navas ve Bony'nin ise kendisini baskı altında hissedecekleri yorumunda bulundu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler