SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Naki'den olay yaratan açıklama

Amedsporlu Deniz Naki, Bursaspor maçının ardından yaptığı açıklamayla olay yarattı.

Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde Bursaspor'u deplasmanda 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen Amedspor'un oyuncularından Deniz Naki, yaptığı açıklamayla olay yarattı.

Naki, karşılaşmanın ardından şunları söyledi:

"Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik.

Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi"

"DERSİMLİ VE ALEVİYİM, BUNDAN GURUR DUYUYORUM" DEMİŞTİ

Öte yandan Bayer Leverkusen'in altyapısından yetişen, Gençlerbirliği'nin ardından Amedspor'un yolunu tutan Deniz Naki, koluna dövme şeklinde "Azadi" yazdırmıştı. 26 yaşındaki oyuncu, Gençlerbirliği'nde forma giydiği günlerde Ankara'da bir saldırıya uğramış, daha sonra yaptığı açıklamayla saldırının Kürt kimliği nedeniyle yapıldığını öne sürmüştü. Naki, aynı açıklamada, "Ben Dersimli ve Aleviyim. Bundan gurur duyuyorum. Gurur duymaya da devam edeceğim." demişti.

Ahmet Çakar'dan Amedspor yorumu

Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Bursaspor-Amedspor maçı üzerinden siyasi tartışmalar yürütülmesine Twitter'dan tepki gösterdi. "İstiklal marşını ıslıklayan da şerefsizdir, 3 lig alttan gelip kazanan takıma terörist muamelesi yapan da. Amedspor, ismini devletin de kabul ettiği bir futbol takımıdır." dedi.

Medipol Başakşehir'li futbolcu Semih Şentürk'ün, Amedspor'a attığı golden sonra asker selamı vermesine de değinen Çakar, "Şehitlerimize gözyaşı dökerken, bir kısmınızın askerlikten sıyırmak için yaptığı manevralar ve sonrada vatanseverlikten sözetmeleri komik" ifadelerini kullandı.

Ahmet Çakar'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

- Amedspor mucizeleri ardarda tekrarlıyor.Tebrikler AMEDSPOR

- Sporla siyaseti hiçbir zaman karıştırmayın.Amedspor ,ismini devletin de kabul ettiği bir futbol takımıdır.

- Amedsporu, Pkk terör örgütü ile anmak,spora ve ülke bütünlüğüne verilecek en büyük zarardır.Aksini düşünen haindir.

- Bana küfür edenlere sesleniyorum.Bu nefret bu ayrışma ülkeye büyük zarar verir.

- İstiklal marşını ıslıklayan da şerefsizdir,üç lig alttan gelip kazanan takıma terörist muamelesi yapan da öyle.

- Gerçek vatanseverlik bir futbol takımına küfürle,ayrıştırıcı söylemlerle,etnik milliyetçilikle olmaz.

- Şehitlerimize gözyaşı dökerken,bir kısmınızın askerlikten sıyırmak için yaptığı manevralar ve sonrada vatanseverlikten sözetmeleri komik

- Eğer Amedspor galibiyeti resmi sitesinde (öyle tweetler alıyorum) teröristlere armağan etmişse yazıklar olsun.Bu söylem de vatanhainliğidir.

- Gerçek vatanseverlik sadece terörle mücadele değil,terörün sebepleri ve terör rantçılarıyla da savaşmaktır

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler